گیاه خواری قسمت اول
حتماً برای شما هم اتفاق افتاده که در یک جمعی برای صرف شام وقتی همه مشغول خوردن کباب هستند یک نفر با برنج و گوجه خودش را مشغول کرده است و وقتی از او میپرسید که گرسنه نیستید؟ یا کباب دوست ندارید؟ پاسخی که از او میشنوید اینچنین است نه من گیاهخوار هستم. آنجاست که های و هوی همه بالا میرود که ای بابا بیخیال شید همه میخورند تو هم بخور چه اهمیتی دارد و ….
بحثهای زیادی پیرامون گیاهخوار بودن و گوشتخوار بودن وجود دارد تا جایی که عدهای میگویند اصلاً فک انسان برای گوشتخواری تعبیه نشده؛ اما باید این را پذیرفت که این بحثها بیهوده است چون اگر کسی به گوشت علاقه داشته باشد با این بحثها گیاهخوار نمیشود و کسی که گیاهخوار است با دعوا و های هوی از سبک زندگی ای که خودش برایش برنامهریزی کرده صرفنظر نمیکند. پس بهتر است بجای این صحبتها دانشمان را در رابطه با گیاهخواری افزایش دهیم؛ و اگر از نتایج به دست آمده راضی بودیم میتوانیم گیاهخوار شویم و یا یکی از شاخههای گیاهخواری را که در آینده توضیح خواهیم داد را انتخاب کنیم و یا به سبک سابق خودمان ادامه دهیم.
واژه گیاهخواری
وقتی لغتنامه را باز میکنیم و به دنبال کلمه vegetarian میگردیم با مفهومی اینچنین مواجه میشویم.
گیاهخوار یا (vegetrarian) کسی است که گوشت هیچ حیوانی را نمیخورد و فقط گیاه میوه و مغزها مانند گردو، بادام و ...میخورد اما بهتر است کمی با این کلمه بیشتر آشنا شوید
گیاهخواری در جهان از سال ۱۸۳۹ شناخته شده است، چیزی که قبلاً به آن «رژیم گیاهی» گفته میشد. واژه Vegetarian ترکیبی از واژه Vegetable (سبزی) پسوند arian به معنی زمینی است. این واژه با تأسیس جامعه گیاهخواران در منچستر انگلستان سال ۱۸۴۷ محبوب شد. قبلتر هم در Alcott House مدرسهای در شمال لندن که سال ۱۸۳۸ افتتاح شده بود از این واژه استفاده شده بود.
چرا گیاهخواری
گوشت بخوریم یا نخوریم… مسئله این است! تأثیر منفی گوشت حیوانات بر سلامتی، زیانهای غذاهای حیوانی بر محیط زیست، باورهای مذهبی و احترامی که انسانهای برای حیوانات میگذارند از جمله دلایل روی آوردن تعداد بیشتری از آدمها به رژیمهای گیاهی هستند. بسیاری از افراد به گیاهخواری علاقه نشان میدهند ولی علاقهشان را عملی نمیکنند چون یا مطمئن نیستند چگونه باید این کار را انجام دهند یا هنوز آمادگی دست کشیدن از گوشت را ندارند. خوشبختانه راههای زیادی برای این مشکل هست و منابع مختلفی برای راهنمایی موجودند. نکته کلیدی برای شروع گیاهخواری این است که بدانید با شروع این رژیم چه موادی را از دست میدهید و چگونه وعدههای غذاییتان را بدون آنها تنظیم کنید. اگر شما فکر میکنید باید از خوردن گوشت دست کشید پس شاید در آینده با انواع مختلف رژیمهای گیاهخواری که وجود دارد گیج شوید. گسترهٔ رژیم گیاهخواری با رژیمهای وگان ها که بسیار محدود کننده است تا رژیم آزاد و منعطف که در آن میتوان مقداری گوشت را دخیل کرد، هست. با توجه به تحقیقات اخیر نخوردن گوشت راهی است برای پایین آوردن خطر مشکلات قلبی و سکتههای قلبی؛ اما گیاهخواری روشی برای تضمین لاغری نیست. خب مسلماً گیاهخوار شدن میتواند بسیار برای قلب و سلامت دیگر اعضای بدن مفید باشد مخصوصاً برای کسانی که مدتهای طولانی به غیر از گوشت چیز دیگری نخوردهاند و هیچ جایگزینی برای آن نداشتهاند.
مردم در حال حاضر گیاهخواری را به عنوان یک محرک و یا انگیزه برای خود میدانند بعضی از ما میخواهیم بیشتر زندگی کنیم یا سالمتر و یا میخواهیم که ناپاکی را از بین ببریم؛ و بعضی دیگر گیاهخوار میشوند چون میخواهند چرخهٔ طبیعی خودش رو حفظ کند و شعارشان این است <ما همیشه حیوانات را دوست داریم و اخلاقاً آنها را نمیخوریم >
با توجه به فراوانی تحقیقات خاص مجزا و علمی که اثبات میکند سلامتی انسان در گرو رژیمی سالم و گیاهی است. تقریباً 70% از مشکلات و مریضیها و ⅓ از سرطانها به دلیل تغذیه نامناسب است. رژیم گیاهخواری میتواند میزانی چشمگیر خطر ابتلا به این موارد را کاهش دهد (فشارخون بالا، دیابت و سرطان سینه پرستات شکم و گلو)
گیاهخواری در جهان دستهبندیهای بسیار زیادی دارد. در قسمتهای آینده برای شما از انواع این دستهبندی و سبکهای مختلف خواهیم گفت.
بهتر است به این مطلب به چشم یک مقدمه برای قسمت جدید فیدیلیو که در رابطه با گیاهخواری است نگاه کنیم. این قسمت قرار است بسیار مفید باشد و فقط به یک سری تئوری خستهکننده محدود نشود؛ بلکه شامل قسمتهای مختلف و جذاب، هم برای کسانی که گیاهخوارند و هم برای کسانی که دوست دارند از این به بعد گیاهخوار شوند و حتی شاید بتوان گفت برای همه باشد.
Negin khoini
1392/12/16
Malihe Mirhashemi
1393/2/2
emma
1393/1/20
bita irani
1392/12/24
mehrnoush lotfi
1393/11/5
ami keyvan
1392/12/18
lalajoon
1392/12/18