گلاب، اکسیر سلامتی و زیبایی
همه ی ما می دانیم که گلاب دارای خواص فراوانی است اما شاید کمتر برای مصرف روزانه از این محصول که به راحتی و با کیفیت عالی در خانه های همه ی ما یافت می شود استفاده کنیم. استشمام بوی گلاب باعث آرامش می شود و به همین دلیل هم هست که در مراسم های عزاداری از آن استفاده می کنند و گلاب را در اصل برای تسلی خاطر بازماندگان روی مزار متوفی می ریزند. علاوه بر آرامش این محصول برای مراقبت از پوست و مو نیز شگفت انگیز است. گلاب بدون شک معجون سحر و جادوی ما شرقی هاست و فواید قابل ملاحظه ای را با خود به همراه دارد. این عصاره یک رمز و راز برای زیبایی زنان در سراسر جهان است و اضافه کردن آن به رژیم غذایی می تواند پوست را به طرز قابل ملاحظه ای با طراوت کند ، حتی گفته می شود گلاب یکی از اصول رژیم غذایی کلئوپاترا بوده و قدمت آن به مصر باستان بر می گردد.
- گلاب علاوه بر خاصیت آرامبخشی به دلیل تقویت سیستم عصبی، بسیاری از سردردها را نیز کاهش می دهد. همچنین مصرف گلاب به هنگام شب برای رفع بیخوابی موثر است. از طرفی برای کاهش خستگی میتوان آن را مصرف کرد. گلاب ضدافسردگی است ، قدرت ذهنی را تقویت می کند و و به خاطر آرامشی که می دهد برای اضطراب نیز موثر است.
- یکی از دلایلی که در مراسم عزاداری و سوگواری اموات از گلاب استفاده میکنند این است که افراد مصیبتدیده که معمولاً دچار استرس، بیخوابی هستند را تسکین دهد. همچنین بوی آن برای قلب و مغز مفید، آرامبخش است و طعم آن هم اشتها را که معمولاً در هنگام بروز استرس و غم مختل میشود تحریک می کند ؛ اگر فرد داغ دیده گریه کرده باشد و از فریاد زدن حنجره اش آسیب دیده باشد ، خوردن گلاب می تواند باعث تسکین حنجره و صدا نیز بشود. همچنین برای افرادی با استرس و عصبانیت زیاد همچنین دچار بیخوابی های مکرر ، مصرف گلاب در غذا یا شستشوی بدن با گلاب منفعت زیادی به همراه دارد.
- برای شخص تبدار توصیه میشود که گلاب را همراه با یخ بنوشند و یا اینکه در ظرفی به همراه آب ریخته، پارچهای را با آن آغشته کنند و دست و پاها و صورت را با آن شستشو دهند ، مخصوصاً توصیه میشود ناحیه کبد (بالا و راست شکم) که نیاز بیشتری به خنک شدن دارد را با پارچه آغشته به گلاب خنک نمایند.
- یکی از مهم ترین کاربردهای گلاب، جهت مراقبت از پوست است. گلاب برای انواع پوست ها به خصوص پوست های خشک و حساس مناسب است. یکی از موارد استفاده ی گلاب ، پاک کردن پوست می باشد و می توان به جای محصولات شیمیایی پاک کننده، از آن استفاده کرد. استفاده ی دیگر آن جهت طراوت و تازگی پوست ؛ بدین گونه است که پس از هر بار استحمام که منافذ پوست بازتر هستند، گلاب را به پوست صورت بمالید. در این حالت اسانس موجود درگلاب به سرعت جذب پوست می شود که با توجه به اثرات آن در افزایش جریان خون، باعث شادابی پوست می گردد.
- گلاب تاثیر خوبی روی دستگاه گوارش نیز می گذارد ، مصرف گلاب برای دلپیچهها مفید است به خصوص زمانی که نفخ به عضلات دستگاه گوارش فشار وارد میکند. گلاب همچنین برای بیماری هایی مانند حالت تهوع و اسهال مزمن و ریفلاکس مفید است و در رفع دردهای روماتیسمی نیز تاثیر دارد.
طرز تهیه شربت گلاب (جلاب)
«جلاب» یک شربت بسیار مفید است که به سادگی با نبات ، گلاب و کمی زعفران میتوان آن را تهیه کرد:
- به اندازه یک واحد نبات و حدود سه واحد گلاب را در یک ظرف ریخته تا حل شود. (مثلا اگر یک کیلو نبات استفاده می کنید سه کیلو گلاب نیاز دارید و اگر یک پیمانه نبات سه پیمانه گلاب)
- سپس روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی بجوشد. به آرامی کف روی آن را بگیرید.
- وقتی حجم آن به نصف رسید کمی (فقط کمی) زعفران به آن بیفزایید.
- بعد از این که کمی محلولتان جوش خورد آن را از روی شعله بردارید، مایه شربت عسلی شکلی که به دست میآید همان جلاب است که خواص گلاب و زعفران هر دو را دارد.
- میتوانید برای ایجاد تنوع و افزودن خواص دیگری به جلاب، هر بار مقداری عرق گلگاوزبان، بیدمشک، کاسنی یا بهارنارنج (حدود 1 واحد) به شربت اولیه اضافه نمایید و نوش جان کنید.