تمام خوردنیهایی که باعث تسکین سر درد میشوند (قسمت دوم)
بادام
تحقیقات ثابت کرده است که سردردهای شدید و میگرنی با منیزیم به خوبی قابل کنترل هستند و منیزیم با شل کردن عروق خونی باعث کاهش سر درد در افراد میشود. یکی از مهمترین مواد غذایی غنی از منیزیم بادام است. رژیم غذایی حاوی دانهها و حبوبات و همچنین مواد غذاییای مانند موز، زردآلو، عدس، نان سبوس دار، آووکادو، برنج قهوهای و... میتواند تا حد زیادی سر دردهای مداوم را کاهش دهد. حتی گفته میشود افرادی که به طور منظم دچار سردرد میشوند، باید روزی یک عدد موز برای صبحانه مصرف کنند تا منیزیم موجود در آن به طور مؤثر سردرد را درمان کند.
ادویههای تند
غذاهای ادویه دار مانند سسهای تند یا فلفل قرمز و... میتوانند به طور ناگهانی سر درد شما را خوب کنند. البته این روش بستگی به نوع سر درد دارد ولی در خیلی از موارد مشاهده شده که سر دردها به دلیل بسته شدن سینوسها شکل میگیرد و خوردن این غذاهای ادویه دار با کمک به کاهش تراکم در سینوسها و باز کردن راههای هوایی این مشکل را برطرف میکنند.
ماست
وقتی سر شما به طور مداوم نبض می زند و تپش دارد. مشخصاً دارد پیامی برای گرفتن کلسیم ارسال میکند. کلسیم بسیار در عملکرد مغز مؤثر است و کمبود آن باعث سر درد میشود. مواد لبنی که سرشار از کلسیم هستند با میزان چربی کمتر (مانند ماستهای کم چرب) میتوانند گزینهی بسیار مناسبی برای رفع اینگونه سر دردها باشند.
کنجد
این دانههای کوچک میکرو بمبهایی هستند که مواد غذایی بسیار ارزشمندی را در خود حمل میکنند. این دانهها را در انواع غذا، دسر و سالاد سیب زمینی و ... میتوان مصرف کرد. کنجد سرشار از ویتامین E ست و میتواند به ایجاد ثبات در سطح استروژن و پیشگیری از میگرن کمک بسیاری کند. علاوه بر این کنجد گردش خون را بهبود میبخشد که اختلال در آن یکی دیگر از موارد بروز سر درد به حساب میآید. این دانه همچنین سرشار از منیزیم است، که قبلتر گفته بودیم وجود آن به اندازه کافی در بدن تا حدود زیادی سر دردهای میگرنی را بهبود میبخشد.
اسفناج
اسفناج یک سبزی مؤثر در کاهش و تسکین سردرد است. این سبزی مورد علاقهی ملوان زبل برای کاهش فشارخون بالا نیز مؤثر است و به این ترتیب نیز میتواند از بروز سردردهای مزمن پیشگیری کند. اسفناج سرشار از منیزیم و آب است که هر دو برای تسکین سردرد مفید هستند. بهتر است هنگام سر درد به جای کاهو از سالاد اسفناج استفاده کنید
قارچ
کمبود ویتامین B2 در بدن نیز یکی دیگر از عوامل بروز سردرد است. قارچ سرشار از ویتامین B2 است که ریبوفلاوین نیز نامیده میشود. کمبود ریبوفلاوین میتواند به دلیل تغذیهی نامناسب یا مسائل ژنتیکی باشد. باید بدانید که مواد غذایی سرشار از ویتامین B2 برای تسکین و همچنین پیشگیری از بروز سردرد مؤثر هستند. قارچ، بروکلی و اسفناج حاوی میزان زیادی از این ویتامین هستند. علاوه بر اینها اکثر غلات نیز حاوی ویتامین B2 میباشند.
ورزشهایی مانند پیاده روی، شنا و غیره نیز میتواند گردش خون را تقویت و در غلبه بر سردرد تأثیرگذار باشد. حتی خندیدن هم میتواند تا حد زیادی سر درد را کاهش دهد، دیدن فیلمهای کمدی و خواندن کتابهای طنز درمان جالب توجه و تأثیر گذاری برای سر درد به حساب میآیند.
نازنین قریب
1395/5/17