مضرات رژیم غذایی به نام گیاهخواری
تعریف انواع گیاهخواری متفاوت است، بعضیها گوشت و فرآوردههای لبنی نمیخورند، بعضیها از مصرف محصولات لبنی و تخممرغ اجتناب میکنند و بعضی نیمهگیاهخوار هستند، یعنی مرغ و غذاهای دریایی و گاهی گوشت قرمز مصرف میکنند.جالب است که رژیم گیاهخواری بیشتر مورد توجه جوانان است در حالی که اگر آنها گوشت را از رژیم غذایی خود حذف کنند و به جای آن سیبزمینی سرخ کرده، چیپس و نوشابه را جایگزین کنند رژیم غذایی چندان سالمی نخواهند داشت.
متخصصان چه می گویند؟
بعضی از متخصصان تغذیه با اشاره به تامین نشدن نیازهای بدن در رژیمهای گیاهخواری، رژیم غذایی مطلق را توصیه نمیکنند و معتقدند لازم است که تعادل در استفاده از مواد غذایی حیوانی و گیاهی رعایت شود. خیلی از مواد لازم برای بدن مانند آهن، روی و ویتامین B12 از طریق رژیم گیاهخواری تامین نمیشود. این در حالی است که کمبود روی به ویژه در کودکان ممکن است تعویق در رشد و کمبود ویتامین B12 و آهن نیز کم خونی را به دنبال داشته باشد. اگرچه امید به زندگی بالا،افزایش متوسط طول عمر و ایمنی بیشتر در برابر بیماری هایی نظیر فشارخون، انسداد عروق و سکته قلبی از فواید گیاه خواری است، اما استفاده مداوم از این نوع خاص رژیم غذایی مضرات جبران ناپذیری چون کمبود املاح،ویتامین،پروتیین،اسید های آمینه و اسیدهای چرب امگا۳ مورد نیاز بدن را به همراه دارد.
کلسترول کمتر زندگی بهتر
حمله قلبی و سکته مغزی یکی از اصلیترین علل مرگ به شمار میروند، اما تحقیقات انجام شده نشان میدهد افرادی که گیاهخوار هستند کلسترول کمتری دارند.بسته شدن رگهای قلب علت اصلی مشکلات قلبی است اما پژوهشگران میگویند خطر این بیماریها با خوردن غذاهایی که فاقد مواد حیوانی است کاهش مییابد.در این مطالعه 28 داوطلب یک رژیم غذایی مبتنی بر گیاهخواری گرفتند که شامل پروتئین، کربوهیدرات و مواد نشاستهای و چربی بود و 28 نفر دیگر نیز یک رژیم غذایی سالم گرفتند که همین میزان پروتئین، کربوهیدرات و چربی داشت.
مقایسه نتایج این مطالعه نشان داد گروهی که دارای رژیم غذایی گیاهی بودند میزان کلسترول بهخصوص نوع بد آن یعنی الاسال خود را توانستند به میزان قابل توجهی کاهش دهند، اما در مقابل تغییر محسوسی در کلسترول افرادی که رژیم غذایی غیرگیاهی داشتند، حاصل نشد.پژوهشگران به شواهد زیادی اشاره میکنند که نشان میدهد این تغییرات برای پیشگیری از گرفتگی رگهای قلبی بسیار موثر هستند.با این وجود کارشناسان هشدار میدهند رژیم غذایی گیاهی ممکن است در کاهش کلسترول موثر باشد، اما به راحتی نمیتواند همه مواد غذایی مورد نیاز بدن را تامین کند.
مضرات گیاهخواری
به گفته دانشمندان ، انسان موجودی همهچیزخوار است و فیزیولوژیک و ساختار بدن ما به صورتی خلق شده که به هر دو مواد غذایی حیوانی و گیاهی نیاز دارد. از آنجا که گیاهخواران از خوردن هر گونه محصولات حیوانی پرهیز میکنند، به همین علت به میزان بسیار ناچیز از مواد مغذی موجود در غذاهای گوشتی مانند کلسیم و ویتامین B12 بهرهمند میشوند و در واقع بدن را از کسب مواد مغذی اصلی و حیاتی محروم میکنند.
پژوهشگران نمونههای خون و ادرار افراد جوان گیاهخوار را مورد آزمایش قرار دادند و سپس نتایج آن را با نمونههای مشابه از جوانان همه چیزخوار(غذاهای گیاهی و حیوانی) مقایسه کردند.
بر اساس تحقیقات انجام شده، میزان مواد مغذی و مواد معدنی موجود در بدن جوانان گیاهخوار در مقایسه با گروه دیگر بسیار اندک بود و اکثریت آنها حتی از دریافت مواد غذایی لازم و ضروری برای رشد و نمو در حد متوسط نیز بیبهره بودند.
این افراد غالبا دچار کمبود ریبوفلاوین (نوعی ویتامینB)، ویتامین B12، ویتامین D، کلسیم و سلنیوم میشوند. حتی پس از آنکه محققان مکملهای غذایی را به رژیم روزانه آنها افزودند، درصد کلسیم و سلنیوم بدن آنها به حد طبیعی نرسید. گیاه خواری ارتباط مستقیمی با سواد تغذیه ای افراد دارد و نیاز است کسی که می خواه این رژیم غذایی را برای خودش انتخاب کند اطلاعات کافی از گیاهان و مواد غذایی حاوی ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدنش را داشته باشد.
Laadan Jam
1395/5/27
Laadan Jam
1395/5/27
1395/5/26
1395/5/26
scpanc
1395/5/24
scpanc
1395/5/24