;
بستن جستجو

در میان 6000+ رستوان و کافه‌ و شیرینی‌فروشی و کلی خوراکی خوشمزه، بگرد!

فیدیلیو، یه جای مناسب بگو برای

هفت ماده غذایی که نباید در یخچال نگهداری کنید

همیشه برای همه اینطور بوده است که هر چیزی که در دمای پایین و در جایی مثل یخچال نگه داری شود سالم و بی مشکل است و برای سلامتی ما ضرر ندارد. اما واقعیت این است که حتی سالمترین مواد غذایی، میوه ها، سبزیجات و …. با گذشت چند روز در یخچال می‌تواند سبب برخی بیماری در بدن انسان شود.
در این مطلب کوتاه متوجه می‌شوید که چه مواد غذایی را در یخچال نباید نگه‌داری کنید. 

 



1-    مواد غذایی کنسروی درباز

این مواد در یخچال، به‌ویژه آن دسته ای که محتوی آن اسیدی هستند، مثل نوشیدنی‌های میوه‌ای یا آن دسته از مواد غذایی که در آن‌ها گوجه‌فرنگی بکار رفته، ممكن است سبب شود آهن به غذا نفوذ کند و به‌اصطلاح غذا مزه‌ی فلز به خود بگیرد. 

بنابراین بهتر است مواد غذایی را از قوطی‌های کنسرو بیرون آورده و در یه ظرف دربسته به‌طور جداگانه نگه‌‌داری کرد. غذای مانده در کنسرو ممکن است بیماری‌هایی در پی داشته باشد که علائم آن مثل تب اسهال و تهوع است.

2-    سوپ‌ها و غذاهای رقیق کنسروی

مطالعات محققان در سال ٢٠١١ در موسسه ی سلامت اجتماعی نشان می‌دهد که به دلیل در معرض قرار گرفتن BPA با رزین داخلی قوطی کنسرو،  مصرف سوپ کنسروی بعد از ٥ روز در مقایسه با مصرف سوپ تازه بعد از ٥ روز، سبب افزایش تراکم ١٠٠٠ درصدی  toxic BPA  در ادرار می‌شود.

این مداخله ی شیمیایی در درون بدن، با بیماری چاقی مفرط و آسیب های کلیوی و دیگر مشکلات سلامتی مرتبط است.


3-    بر اساس foodsafty.gov   برای جلوگیری از مصرف غذایی که ممکن است موجب بیماری شود، باقیمانده غذارا نباید بیشتر از ۴ روز در یخچال نگه داری کرد.

در آن چهار روز هم، شما درخطر خوردن غذای آلوده ای هستید که ممکن است شمارا دچار مسموییت غذایی کند که  نشانه‌هایی مثل  دل‌درد  تهوع و اسهال  دارد.    

4-    باقیمانده‌ی غذایی که بیشتر از دو ساعت بیرون مانده است.

غذایی که بیشتر از ٢ ساعت در دمای اتاق بوده، خطر رشد باکتری‌ها را به دنبال دارد و دیگر برای خوردن مناسب نیست.

برای مثال

آن  دسته از رستوران‌هایی که از باقیمانده غذاها در تهیه ی غذای تازه  استفاده می‌کنند  قطعاً شمارا در معرض انواع بیماری قرار خواهند داد.
همینطورغذایی که در دمای بالای ٩٠ درجه فارنهایت مثل دمای بیرون از خانه در یک روز تابستانی تنها در کمتر ازیک ساعت سالم خواهد ماند نه بیشتر. 

5-    باقیمانده ی میوه ای که کپک زده

شاید بخواهید فقط قسمت کپک زده میوه یا غذا را که به چشم میاید بردارید و دور بریزید و باقی را نگه‌دارید، اما چیزی که متوجه اش نیستیم این است که کپک به عمق چیزی که در سطح غذا یا میوه می‌بینید نفوذ می‌کند به‌ویژه برای میوه‌هایی که نرم‌تر هستند مثل هلو، گوجه و بری‌ها.

رشد سریع کپک نشان می‌دهد که ریشه در درون دارد؛ که از خود مواد سمی پخش می‌کند. درنتیجه راه امن این است که باقی را کلاً دور بریزید.

میوه و سبزیجات و غذای کپک زده، تولید قارچ می‌کند و به‌واسطه ی هوا در سراسر فضای یخچال پخش می‌شود.

پس همیشه مواد غذایی را به دلیل وجود احتمال آلودگی با دقت چک کنید.

6-    بیکن و گوشت تیکه ای وکیوم شده

مطالعات اخیر نشان میدهد، مصرف گوشت‌های تیکه ای وکیوم شده ی آماده ی طبخ که همراه با مواد افزودنی کارخانه ای هستند با افزایش خطر ابتلا به سرطان لوزه المعده ارتباط دارد.

مصرف  روزانه بیشتر از ٥٠ گرم گوشت‌های آماده ی طبخ مثل بیکن دودی یا نمک سودی، کالباس و سوسیس با ١٩ درصد خطر بیماری بیشتر در انسان گزارش‌شده است.

بجای آن‌ها میتوان از جایگزین‌های تازه  و مرغ‌های گریل شده و ترکی و دیگر پروتین های دیگر استفاده کرد.

 



7-    هرچیزی که برچسب‌های مثل، کم چرب، بدون چربی و رژیمی دارد.

وقتی کارخانه‌ها چربی را جدا می‌کنند، آن‌ها با اضافه کردن شکر و مواد مصنوعی و شیمیایی  که ازلحاظ غذایی ارزشی ندارند، درصدد جبران طعم ازدست‌رفته برمی ایند.

با یک نگاه دقیق به جدول ارزش غذایی درج‌شده روی بسته‌بندی محصولات، می‌توانید این محصولات را که درواقع غذاهای کم ارزش و در لباسی مبدل پنهان‌شده‌اند ببینید.   

 




ابراهیم فرحمندی

1393/7/27

ممنون از گرد آوری مطالب مفیدتون...

مهدیه نوروزیان

1393/8/5

عبارت هایی مثل «یه ظرف» و «گوشت تیکه ای» جایی در یک متن رسمی ندارند. در مورد شماره هفت هم هیچ دلیلی برای نگذاشتن مواد کم چرب در داخل یخچال نوشته نشده است.

مسعود محمد بابایی

1393/7/23

عالی مثل همیشه