;
بستن جستجو

در میان 6000+ رستوان و کافه‌ و شیرینی‌فروشی و کلی خوراکی خوشمزه، بگرد!

فیدیلیو، یه جای مناسب بگو برای

گزینش نیروی انسانی کارآمد

 
 
 

آقای فرزین شواخ مدرس دانشگاه، این بار می‌خواهد راجع به "نیروی انسانی کارآمد رستوران ها"، با شما گفتگو کند. لطفاً نظرات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات در پائین همین صفحه بنویسید.
 
 
 
 
 
 
راهنمای گزینش نیروی انسانی کارآمد رستوران
رستورانداری فعالیتی است که تا حد زیادی به نیروی انسانی متکی است. این اتکاء تا آنجاست که اگر نیروی انسانی حتی به اندازه کمی کار خود را بدرستی انجام ندهد یا بدتر از آن با مهمان رستوران برخورد مناسبی نداشته باشد، حتی در بهترین فضا و دکوراسیون رستوران یا حتی با بهترین غذای سرو شده هم نمی‌توان آبروی رفته رستوران را برگرداند!
اما حالا که نیروی انسانی نقش خیلی پر رنگی داره، چه کنیم که کمترین ضرر رو از ناحیه نیروی انسانی متحمل بشیم؟

پاسخ در روش‌های گوناگونی نهفته است، اما از میان همه روش‌ها، خشت اول را باید درست گذاشت. بله! خشت اول چون نهد معمار کج، تا ثریا می‌رود دیوار کج!!! حکایت مدیر رستوران هم حکایت همون معماری هست که باید خشت اول رو که نیروی انسانی باشه درست بگذاره. به این معنی که استخدام یک نیروی انسانی مناسب، قدم اول تضمین کیفیت خدمات نیروی انسانی است.
اما چه کنیم که همان روز اول نیروی انسانی مناسبی را جذب کنیم؟ در ادامه قدم به قدم روش‌های جذب نیروی انسانی کارآمد را مرور می‌کنیم:
    نخست
در قدم نخست پرسش‌های زیر را از خود بپرسید تا شرایط شما مشخص شود:
-    برای چه شغلی به نیروی انسانی احتیاج دارید؟
-    برای این شغل چه حقوق و مزایایی پیش‌بینی کرده‌اید؟
-    درجه اهمیت شغل مورد نظر در رستوران شما چقدر است؟

    دوم
گام بعدی این که یک منبع جذب مناسب است. منبع جذب یعنی جایی که شما نیروی انسانی خود را پیدا می‌کنید. بسته به کلاس رستوران شما و امکانات شما برای کارکنان مانند سطح حقوق، بیمه و ... تعیین می‌کند سراغ چه منبعی بروید. منابع متعددی مانند دانشکده‌های هتلداری، مؤسسات آموزشی و ... شاید قدم مناسبی برای یک رستوران سطح بالا باشند.
    سوم
قدم سوم تهیه یک چک‌لیست برای مصاحبه است، اما این چک لیست شامل چه مواردی است؟

-    مشخصات فردی مانند نام و فامیل، کد ملی، اطلاعات تماس، نشانی و ...
-    تجربیات قبلی
-    علت ترک محل کار قبلی
o    یکی از مهمترین مواردی که در چک لیست شما می‌بایست به دقت از متقاضی شغل رستورانت‌ان پرسیده شود این سوال است که چرا رستوران قبلی خود را ترک کرده؟ پاسخ این سوال براحتی به شما کمک می‌کند که نیروی صادق یا تازه کار و حتی حرفه‌ای را تشخیص دهید.
-    علت انتخاب شغل رستورانی
o    کارکنانی که صرفاً به دلیل نیاز مالی برای کار مراجعه می‌کنند، در رستوران پایدار نخواهد ماند! اساس این کار علاقه است نه نیاز مالی.
-    تعریف کار در رستوران!
o    بله، از فرد متقاضی بپرسید به نظر او شغل میزبانی یا آشپزی چه تعریفی دارد. فردی که کار خود را دست کم بگیرد قطعاً آنرا خوب انجام نمی‌دهد!
-    حقوق درخواستی
o    فردی که شما از عهده حقوق درخواستی‌اش برنیاید نیروی مناسبی برایتان نمی‌شود!
    چهارم
قدم آخر، کارآموزی و کارورزی است. یک دوره آموزشی در نظر بگیرید تا همکار جدیدتان خودی نشان دهد، اگر او را مناسب یافتید با او قرارداد ببندید.
در نظر داشته باشید بسیاری از رستوران‌ها از نیروهایی بهره‌می‌برند که جای خواب، از مهمترین خواسته‌های اولیه استخدامی‌شان است. درصدد باشید قبل از استخدام، خود را جای نیروی درخواستی بگذارید و شرایط را در حد توانتان مطلوب ارائه کنید تا بتوانید انتظار کار خوب نیز داشته باشید.

 

فرزین شواخ

1392/9/13

@darky درود بر شما، سپاس از نظری که فرمودید. اگر به آرشیو مقالات پیشین مراجعه کرده و آنها را مطالعه فرموده باشید، مطالب در برخی از زمینه‌ها کاملاً تخصصی بوده تا حدی که برخی از خوانندگان اعلام کرده‌ بودند که تمایل به کسب اطلاعات کلی‌تر داشتند. از همین رو برخی از مقالات این بخش کاملاً فنی و برخی دیگر عمومی‌تر هستند. گرچه همانطور که اشاره کردیداین مطالب نهایت حرفه‌ای بودن در رستوران‌داری را به هیــــچ وجــه شامل نمی‌شود. از سوی دیگر رسالت فیدیلیو نیز ورود بر عرصه آموزش کاملاً حرفه‌ای از طریق وب‌سایت نیست. آموزش و اجرا در صنعت رستوران‌داری از هم جدا نیستند؛ از این رو نمی‌توان انتظار داشت که با خواندن این مطالب کسی بتواند رستوران‌داری حرفه‌ای انجام دهد، از سوی دیگر در نظر بگیرید که مطالب نگاشته شده در این سایت جهتـ‌گیری آموزشی را معرفی می‌کند که شما بسته به تخصص خود ممکن است به اندازه مناسب از آن بهره‌مند شوید. اگر فیدیلیو بتواند تنها به ذهن خوانندگان صفحه ورود غیرحرفه‌ای‌ها ممنوع مطلبی را متبادر سازد که خوانندگان تنها با لزوم توجه به آن بخش آشنا شوند، هدف ما محقق شده است. البته ای کاش که به قول شما همه مطالب ذکر شده را بلد باشند!(میانگین کیفیت خدمات رستورانی در ایران خود گویای این مطلب است!!!) در پایان، نظرات شما جهت نگارش مقالات را مشخص می‌کند، اگر موضوع خاصی را مد نظر دارید که خواستار بسط مطالب آن در سایت هستید عنوان کنید تا مطالب تخصصی‌تر و بر اساس خواسته شما بیان شود. در عین حال به فکر دوستانی که به تازگی وارد کار در صنعت رستوران‌داری شده‌اند نیز باشید. با سپاس

Keivan Esbati

1392/9/10

با اینکه در عنوان متن آمده ورود غیرحرفه ای ها ممنوع متاسفانه اخیرا خیلی از مطالبی که می گذارید غیر تخصصی هستند. درسته که این مطالب پایه ای و کاربردی هستند ولی لااقل اسم این بخش رو عوض کنید که کسی به اشتباه برداشت نکنه نهایت حرفه ای بودن در رستوران داری همینه.