;
بستن جستجو

در میان 6000+ رستوان و کافه‌ و شیرینی‌فروشی و کلی خوراکی خوشمزه، بگرد!

فیدیلیو، یه جای مناسب بگو برای

نکاتی مهم در مورد باز کردن رستوران

saba safari


10 چیزی که باید در مورد باز کردن یک رستوران بدانید.
این روزها خیلی‌ها درگیر این فکر هستند که شاید باز کردن یک رستوران ایده مناسبی برای پول درآوردن باشد و یا اینکه تصور می‌کنند رستوران‌داری شغلی است که از روز ازل برای آن خلق شده‌اند. البته که باز کردن یک رستوران ایده جذاب و منحصربه‌فردی است و هزاران راه برای بروز خلاقیت در خود دارد ولی آیا همه‌چیز به همین راحتی است؟!

 


1.    صاحب یک رستوران خوب بودن ابداً یک تفریح نیست. وارد این حرفه شدن نه تنها تفریح نیست، بلکه یک شغل تمام‌وقت به‌حساب می‌آید که در آن عملاً تفریح در دسته آرزوها قرار می‌گیرد. بخصوص در ابتدای تأسیس رستوران لازم است که بیشتر وقتتان را در حال کار بگذرانید. اگر عاشق تعطیلات آخر هفته، جشن تولدهای خانوادگی، صرف یک شام رمانتیک به مناسبت روز ولنتاین و یا مهمانی سال نو هستید باید بگوییم که دیگر باید این‌ها را به خواب ببینید! چرا که این تاریخ‌ها دقیقا پیک شلوغی یک رستوران هستند.
2.    هرگز با این تصور که از ابتدا هجوم مشتریان به رستوران شما سرازیر می‌شوند کار خود را شروع نکنید. رستوران هم مثل خیلی مشاغل دیگر به زمان احتیاج دارد تا جا بیفتد و به‌ قول ‌معروف کارش بگیرد. خیلی وقت‌ها همه‌ چیز مثل فیلم‌ها پیش نمی‌رود که در اولین روز کار رستوران حتی یک جا هم برای نشستن پیدا نمی‌شود. بهتر است درست و منطقی و با این تصور شروع کنید که ممکن است مدت‌ها مجبور به مگس پراندن باشید تا شاید رستورانتان معروف شود!

3.    رستوران، رستوران است و کاکا، برادر!بهتر است قبل از اینکه تصمیم بگیرید دوستان و یا بستگانتان را در رستورانتان استخدام کنید به قول فرنگی‌ها دوبار فکر کنید! حتی اگر مطمئن هستید که آن‌ها افراد بسیار موفقی در کسب‌وکار و حتی رستوران‌داری هستند یادتان باشد که از این به بعد رابطه شما دیگر یک رفاقت معمولی نیست، شما رئیس می‌شوید و این ریاست ممکن است همه‌چیز را خراب کند!


 

4.    یک طرح روشن و واضح برای کسب‌وکارتان تهیه کنید. "بیزینس پلن" یکی از اساسی‌ترین نیازهای شروع یک کسب‌وکار است به‌ویژه اگر اولین بار است که وارد حرفه صنایع غذایی یا رستوران می‌شوید. ممکن است همان‌طور که در حال کسب اطلاعات پژوهشی هستید به موارد زیادی بربخورید که قبلاً در نظر نگرفته بودید و چه‌بسا از همان ابتدا مسیرتان را تغییر دهد. مواردی از قبیل صدور مجوز، شناسه بهداشتی و یا قوانین مالیاتی.
5.    گزینه‌های موجود تأمین مالی برای باز کردن یک رستوران جدید را بررسی کنید. بسیاری از مردم در رویای افتتاح یک رستوران هستند، درحالی‌که پیدا کردن راهی برای تأمین مالی اولیه رستوران می‌تواند یک مانع عمده به‌حساب بیاید. یافتن وام‌هایی مربوط به راه انداختن یک کسب‌وکار جدید و یا پیدا کردن یک سرمایه‌گذار مناسب از این دسته گزینه‌هاست.
6.    قبل از قضاوت، بررسی کنید. اغلب مردم قبل از اینکه کارشان را شروع کنند با اعتماد به ‌نفسی مضاعف در مورد رستوران‌های رقیبشان اظهار نظر می‌کنند. مثلاً "مطمئناً خمیر پیتزای من شبیه آن‌ها کلفت و بی‌مزه نخواهد شد"، یا "عجب ایده‌ی مزخرفی! من هرگز در رستورانم تلویزیون نخواهم گذاشت" و از این ‌دست. به یاد داشته باشید تعصبات شخصی با کسب‌وکار موفق جور در ‌نمی‌آید. بدون شک چیزی در مورد خمیر کلفت رستوران شماره 1 و یا تلویزیون رستوران شماره 2 وجود داشته که رستوران همچنان پابرجاست و مشتری‌های خودش را دارد. قبل از اینکه قضاوت کنید به این فکر کنید شاید بهتر است شما هم شیوه آن رستوران را تکرار کنید و یا از آن بهتر، شیوه منحصربه‌فرد و خلاقانه خودتان را پیش بگیرید.

 

 

7.    یک منوی منحصربه‌فرد داشته باشید. منوی یک رستوران می‌تواند ترکیبی از غذاهای ویژه و چندتایی از آن "اُلدفشن"های قدیمی باشد که هم بتواند کنجکاوی مشتریان رابرانگیزد و هم مشتری‌های محافظه‌کار که خیلی اهل ریسک نیستند را راضی نگهدارد. مثلاً در مورد برگر، می‌توانید هم برگر ساده و کلاسیک در منویتان داشته باشید و هم یک مدل من‌درآوردی که به تم رستورانتان هم بخورد؛ مثل برگر با گوآکاموله و یا هالوپینو البته در صورتی که تم رستورانتان مکزیکی باشد!
8.    در مورد تم رستورانتان تصمیمی واضح بگیرید. یکی از ناامیدکننده‌ترین رستوران‌ها رستوران‌هایی هستند که تم مشخصی ندارند. مثلاً رستورانی با دکوراسیونی چینی که پیتزا سرو می‌کند و یا رستوران ایتالیایی که موزیک کانتری آمریکایی گذاشته است و حتی یک کافه با صندلی‌های ناراحت فرفورژه که رسماً بیش از نیم ساعت نمی‌شود بر رویشان دوام آورد. تصمیم خود را بگیرید و بعد بگذارید همه‌ چیز با هم همسو پیش برود.

 

9.    موقعیت رستوران رویایی‌تان را پیدا کنید. قبل از اینکه در مورد منوی رستوران تصمیم بگیرید، تم رستورانتان را مشخص کنید و یا در مورد وام با بانک طرف حسابتان وارد مذاکره شوید، لازم است که مکان مناسبی برای قرار گرفتن رستورانتان پیدا کنید. یادتان باشد محله و حتی خیابانی که شما کسب ‌و کارتان را در آن راه می‌اندازید در پیشرفت و موفقیت شما، غذاها، سرویس و حتی منویتان مهم است. اگر در حال حاضر مکان خاصی را در نظر دارید بهتر است قبل از اینکه حسابی در موردش رویاپردازی کنید تمام زیر و بمش را دربیاورید تا مطمئن شوید که می‌تواند از پس برآوردن تمام نیازهای مربوط به یک رستوران موفق بربیاید.
10.    واقع‌بین باشید و به ‌هیچ‌ وجه خودتان را دست بالا نگیرید. ممکن است شما در بین خانواده و دوستانتان به یک آشپز حرفه‌ای و یا یک کدبانوی تمام‌عیار معروف باشید ولی مطمئناً اداره یک رستوران با تمام مشکلات و دردسرهایش با گرداندن یک خانواده چندنفره و یا میهمانی دادن برای دوستان صمیمیتان فرق می‌کند. همان‌طور که گفتیم شما دچار یک شغل تمام‌ وقت شده‌اید که اگرچه بزرگ‌ترین خوبی‌اش این است که خودتان رئیس خودتان هستید، ولی علاوه بر اینکه دیگر مرخصی گرفتن تعطیل شده است، باید هر شب به یک عالم آدم غریبه مهمانی بدهید بدون اینکه خودتان بتوانید در آن مهمانی شرکت کنید!

 


 

بردیا برجسته نژاد

1393/11/7

آخ که اون شماره 8 چقدر رو اعصابه! میری میبینی مثلا توی ماه رمضون پیتزاییه کاغذ زده، آش رشته هم موجود است! یا میری رستوران چینی، بعد میبینی کره ای و ژاپنی و اون وسط یکی دو تا ایتالیایی هم داره! این از اون پستها بود که نه تنها به درد اونایی که میخوان رستوران بزنن میخوره، بلکه باید برای تمام اونایی که رستوران هم داره فرستاده بشه

َاشکان تیرگری

1393/11/6

عالیییی، ممنون

سهیل مهدوی

1393/11/7

بسیار مفید و جالب بود..سپاس