;
بستن جستجو

در میان 6000+ رستوان و کافه‌ و شیرینی‌فروشی و کلی خوراکی خوشمزه، بگرد!

فیدیلیو، یه جای مناسب بگو برای

چگونگی تبدیل کره بادام زمینی به الماس

 چگونگی تبدیل کره بادام زمینی به الماس

در سال های قبل کسی حتی فکرش را هم نمی کرد که بتوان از ماده غذایی خوشمزه ای مثل کره بادام زمینی یک کریستال زیبا و کمیاب به دست آورد ، اما امروزه دانشمندان توانسته اند در محیط های آزمایشگاهی یکی از چاشنی های ارزشمند غذایی را به ماده ای بسیار ارزشمند تر ولی کمتر خوشمزه تبدیل کنند : الماس
 

الماس را سخت‌ترین ماده موجود در طبیعت می‌نامند. شکل‌گیری این ماده گرانقیمت نیازمند فشار و گرمای بسیار بالا و البته گذشت زمان است. از آنجایی که بشر توانسته مدل مصنوعی خیلی از مواد را در آزمایشگاه ایجاد کند یک سری دانشمد آلمانی به این فکر افتادند که الماس آزمایشگاهی تولید کنند ، این گروه دست به مطالعه و آزمایش‌های گسترده‌ای زدند تا شاید بتوانند گرانقیمت‌ترین جواهر دنیا را این بار از موادی در دسترس نظیر کره بادام زمینی به دست بیاورند.
این دانشمندان به سرپرستی دکتر فراست در یکی از موسسات زمین‌شناسی آلمان تلاش کردند تا وضعیت گوشته پایینی زمین را که کربنها در آن تحت فشار قرار می گیرند تا به کریستال های الماس تبدیل شوند را بازسازی کنند. گوشته تحتانی زمین که 1800 مایل زیر سطح دریا است ، دمایی نزدیک به 4000 درجه فارنهایت دارد و فشار هوا در آن 1.3 میلیون برابر سطح زمین است.
شبیه سازی این فضا بسیار پر هزینه و سخت بود اما نتایج ان شگفت انگیز بود ، آنها توانستند در این آزمایش با تجمع کربن های موجود در بادام زمینی الماس آزمایشگاهی به دست بیاورند البته مقدار هیدروژن آزاد شده در این آزمایش در ابتدا اختلالاتی را در روند این جریان به وجود اورد اما با این حال نتیجه ی حاصل شده بسیار شبیه به الماس های طبیعی بود ، ساخت یک قطعه الماس دو تا سه میلی‌متری به این شیوه، نیازمند این بود که ماده اولیه به مدت دو هفته در دستگاه زیر فشار و حرارت باقی بماند. این آزمایش شگفت انگیز ثابت کرد که هر ماده ای را می توان به الماس تبدیل کرد به شرط آن که به اندازه ی کافی دارای اتم های کربن باشد.
 
 
الماسهایی که در ابتدا از بادام زمينی توليد می شدند سبز کمرنگ بودند و این به خاطر حضور اتمهای نيتروژن موجود در مولکولهای پروتئين این ماده غذایی است. بعد ها دانشمندان توانستند با بهبود بخشیدن روش آزمایش الماس های شفاف تر و زیباتری را از بادام زمینی به قطرهایی از چند ميکرون تا چند ميليمتر تهیه کنند.
الماس های صنعتی در جهان، به طور عمده و بيش از سیصد ميليون قيراط در سال در کشورهای امریکا، افریقای جنوبی، ژاپن، و روسيه توليد میشود. البته این الماس ها به خاطر آزمایشگاهی بودن خیلی در عرصه جواهرت طالب ندارند و بیشتر استفاده از آنها در ابزارهای پوشش داده شده با الماس برای مته کاری و حفاری در معادن، و برای ماشينکاری دقيق قطعات اتوموبيل و... است.