یه پیتزافروشیِ موفق
آقای فرزین شواخ کارشناس ارشد هتلداری و گردشگری در این مطلب سعی دارد مهمترین نکاتی را که در هنگام راهاندازی یک پیتزا فروشی میبایست به آن توجه کرد رو برایتان تشریح کند.
در این خصوص باید در نظر داشته باشید که پیتزا فروشی، فستفودی است که غالب غذاهای آن رو پیتزا تشکیل میده و پیتزا اصطلاحاً بر مبنای پیتزای آمریکایی یا (Rich Pizza) است. پیتزاهایی که در فستفودهای ایران هم پیدا میشه بیشترین شباهت رو به پیتزای آمریکایی داره که بسیار پر و پیمون و سرشار از مواد خوارکی هستش و با پیتزای اصل ایتالیایی از لحاظ حجم، ضخامت، کیفیت مواد و حتی طعم بسیار متفاوته. در مطلب پیش روی شما هم، تمرکز بر همون پیتزای غالب در فستفودهای ایران هست و نه پیتزای ایتالیایی.
جالبه بدونید که پیتزا فروشی در آمریکا به یک صنعت 36 میلیارد دلاری !!! تبدیل شده که تقریبا همه دنیا هم از پیتزای آمریکایی خوششون میاد. البته که پیتزای ایتالیایی سبکتر، سالمتر و اصیلتره اما پیتزای آمریکایی به علت استفاده فراوان از فراوردههای سوسیس و کالباس و پنیر پرچرب پیتزا نه پنیرهای اصیل ایتالیایی، به سرعت جای خودش رو در فستفودهای پیتزایی دنیا باز کرده و سرعت پخت این پیتزا باعث شده محبوب فستفودها هم باشه.
برای اینکه یک پیتزافروشی موفق داشته باشید که دست کم یه سر و گردن بالاتر از رقباتون بایستید، 9 نکته که سازه اصلی موفقیت در پیتزافروشی است رو براتون تشریح میکنم.
1.پیتزای خوب درست کنید
شاید این مطلب بدیهی به نظر برسه اما کیفیت خود پیتزا عامل بسیار مهمی هستش. توجه به حجم قابل قبول مواد داخل پیتزا، کیفیت خمیر، پخت و کشسانی پنیر از جمله عواملی هستش که پیتزاتون رو خوب میکنه. از نظرتون درو نکنید که پیتزای خوب رو با مواد خوب درست میکنند نه مواد مونده و درجه پایین.
2.تابلو بخرید یا نه!
فرانشایز یا «شریکخواندگی» یکی از روشها معمول در صنعت رستورانداری هستش که چندسالی در ایران با هایدا، بوف و پدرخوب و سایر برندهایی که دارن اضافه میشن باب شده. گرچه این فرانشایز یا فروش تابلو که در بازار مصطلح شده با اونچه که در کشورهای صنعتی تعریف فرانشایزه خیلی فاصله داره و تا به مکدونالد و مانند اون برسه راه زیادی رو باید طی کنه، اما در هر صورت یکی از روشهای مدیریتیه. باید در نظر بگیرید خودتون میخواهید یک پیتزافروشی راه بندازید یا میخواهید تابلوی یک برند رو بخرید و اون رو در سودتون شریک کنید. انتخاب روش مناسب کاملاً به خودتون بستگی داره و اینکه تبحّر و تجربهتون در کار چقدره تعیین کنندهست.
3.برآورد هزینه اولیه را بالا بگیرید
در هنگام برآورد هزینههای تجهیز و راهاندازی کمی دست و دلباز باشید. چراکه خیلیها هزینهها رو کمتر از حد تصور میکنند و زمان بهرهبرداری دیگه پول کافی برای تبلیغات یا کیفیت مناسب ندارن و همهرو در تجهیز و اجاره و غیره خرج کردن. در شرایط شدید تورمی این کار دقت خیلی بالایی رو میطلبه
4.بیرونبر حرفهای راهبندازید
پیتزافروشی بدون دلیوری یه جای کارش میلنگه! در مطالب گذشته به تفصیل راجع به بیرونبر صحبت کردیم.
5.فقط پیتزا ندهید
منوی خودتون را از پیتزا اشباع نکنید که فرقشون هم محسوس نیست! کالزونه (calzone) یا همون پیتزایی که از وسط رو هم برگشه و کمی شبیه ساندویچ شده، غذاهای ترکیبی و ساندویچهای مناسب هم به منوتون اضافه کنید.
6.قیمت عادلانه بگذارید
حواستون رو جمع کنید. شما یک رستوران لوکس ندارید که قیمت بالا هم بگذارید! قیمت متناسب با هزینه، رقبا و حجم پیتزا بگذارید و سود بالا رو در فروش بالاتر بیابید نه قیمت بالاتر.
7.حجم پیتزا رو بپایید
مراقب حجم پیتزاتون باشید. یکی از شایعترین اشتباهات آشپزخانه پیتزافروشی ریختن بدون اندازهگیری مواد بر روی خمیر داخل ظرف پیتزاست که باعث میشه در طول روز کلی بیشتر از حدی که قیمتگذاری کردید مواد اولیه مصرف بشه. کاستکنترل (Cost Control) یا مدیریت هزینهرو جدی بگیرید چون حاشیه سود پایینی دارید.
8.بتوانید زیاد بفروشید
زمانی که دارید برنامهریزی تجهیز آشپزخانه رو انجام میدید، برنامه رو برای فروش در حجم بالا پیشبینی کنید تا هنگامی که سرتون شلوغ میشه به مشکل برنخورید و از کیفیتتون کم نشه. در ضمن چون حاشیه سودتون کمه هرچه بیشتر بفروشید سود کردید.
9.در تخفیف محتاط باشید
با خودتان روراست باشید. وقتی سرویس، کیفیت و مزه، بیرونبر حرفهای و بازاریابی مناسب دارید چرا تخفیف؟ تازه شما سودتون هم که بالا نگرفتید پس تخفیف معنی نداره
abdal
1391/10/30
abdal
1391/10/29
abdal
1391/11/2
فرزین شواخ
1391/11/2
رافا
1391/11/7
abdal
1391/10/29
فرزین شواخ
1391/11/6
مازیار عبیدیان
1391/10/27