;
بستن جستجو

در میان 6000+ رستوان و کافه‌ و شیرینی‌فروشی و کلی خوراکی خوشمزه، بگرد!

فیدیلیو، یه جای مناسب بگو برای

غذامون رو تو چی می‌خوریم!؟

بعد از استقبال شما از مقاله "غذاتون رو با چی میخورید" از فرزین شواخ کارشناس مدیریت هتلداری و کارشناس ارشد مدیریت گردشگری، این هفته با شما هستیم با مطلبی جدید، مطلبی که سعی خواهد شد علاوه بر حرفه ای و دقیق بودن به شکلی ساده و جذاب برای شما نوشته شود. امیدواریم شما هم از این مقالات لذت ببرید و حتماً نظرات خودتان را برای ما بنویسید. آقای شواخ علاوه بر تجارب آکادمیک و تالیف کتاب، در هتل های مطرحی چون پارسیان اوین نیز فعالیت داشته اند.

 

در آغاز، جاداره از همه دوستانی که مطلب قبل رو خوندن و پسندیدن سپاس‌گذاری کنم. در مطلب پیشین که در خدمت شما بودم، توضیحات اجمالی رو در مورد سرویس‌های قاشق، کارد و چنگال رو با هم بررسی کردیم و دست‌کم تلاش من این بود که بتونم در یک نوشتار روان، بیشتر اطلاعات ممکن و البته کاربردی رو در اختیار خوانندگان گرامی فیدیلیو قرار بدم. مطلبی که سری گذشته هم وعده‌ش رو داده بودم، اینبار به ظروفی می‌پردازه که غذاها رو توی اونها میل می‌کنید!


همونطور که دلیل مراجعه خیلی از آدم‌ها به رستوران، ارضاء حس تنوع‌طلبی انسان هست، این افراد دوست دارند غذاشون رو در بشقاب‌های متنوع و رنگارنگی هم میل کنند. اصولاً یک سالن غذاخوری از یک نوع طرح ظرف استفاده می‌کنه، برای رستوران‌هایی که سالن‌های مجزا با منوی مجزا دارند، ترجیح بر اینه که ظروف هر سالن بطور مجزا انتخاب بشه. چند نکته‌ای رو که هم رستوران‌دارها و هم مهمانان رستوران‌ها بهتره راجع به ظروف بدونند، می‌تونید اینجا بخونید:


- ظروف پایه سفالی یا سرامیک لعاب‌دار مت طولانی‌تری عمر می‌کنند.
-ظروف چینی می‌باستی لبه‌های برگردان داشته باشند چراکه قدرت شکنندگی بالایی دارند و بهتره همیشه مراقب لبه پریده ظروف چینی باشید چون هم خطرناکه و هم غیربهداشتی.
-طرح ظروف بایستی زیر لعاب قرار بگیرن، اگر طرح روی لعاب باشه که با چندبار شستشو از بین می‌ره! اما اینکه طرح زیر لعاب باشه حسن دیگه‌ای هم داره؛ ظرف حتماً دوبار لعاب‌کاری شده و در کوره حسابی پخته!
در مورد چینی اگر بخواهیم به مواد تشکیل دهنده‌ش بپردازیم انگار یک درس 2 واحدی شیمی معدنی پاس کرده باشیم چون از فلدسپات بگیرید تا سیلیس و ... رو با یک ترکیب خاص با هم مخلوط کرده و اونارو تا 1300 درجه توی کوره می‌پزند و لعاب‌کاری و چاپ لوگو و غیره و غیره مراحل رو بیشتر و بیشتر می‌کنه. اما بجای ترکیباتش بهترین حالت اینه که بدونیم کدوم ظروف برای چه مصرفی بیشترین کاربرد رو دارن. البته تعداد ظروف و تنوع اونها خیلی خیلی بشتر از انی تعدادی هست که با هم می‌بینیم، اما اینها همون ظروفی هستند که بشترین کاربرد رو دارند. البته ظرف مربعی شکل هم تازگی‌ها مقبول شدند اما باید بدونید که احتمال لب‌پر شدن ظرف مربع شکل دست‌کم 4 برابر ظرف گرد هست.

 


فرزین شـوّاخ، کارشناس مدیریت هتلداری،‌کارشناس ارشد مدیریت گردشگری

 

 

 در مطب بعدی، موارد جالبی در خصوص جایگیری مواد غذایی در ظروف رو با هم خواهیم دید.

 


مهتاب شاهوي

1391/2/20

ممنون

ملودی ت

1391/2/24

واقعا عالی بود ممنونم.میشه نحوه چیدمان صحیحشون روی میز رو هم آموزش بدید؟

saghi82

1391/2/24

مرسی، از توضیحاتی که دادید خیلی خوبه

reza ashtiani abdi

1391/3/7

خیلی ممنون از توضیحات مفیدتون

فرزین شواخ

1391/2/24

Drmelody: واقعا عالی بود ممنونم.میشه نحوه چیدمان صحیحشون روی میز رو هم آموزش بدید؟ پاسخ: سپاس فراوان از شما، امیدوارم با نظراتتون مطالب هر هفته بهتر بشه، حتما در شماره‌های بعدی چیدمان میز و نحوه خدمات رستورانی رو توضیح می‌دم. دفعه بعد راجع به چیدمان و تزئین غذا در بشقاب سر غذا باهم مطالبی رو مرور می‌کنیم.

hamed gholami derami

1391/3/7

vaghean mamnoonam ,

سیمین

1391/2/31

بسیار عالی

حامد جلالی

1391/2/29

یه چیزه جالب بگم من همیشه تو خونه خودمون عادت دارم توی بشقاب ملامین غذا بخورم:)))))))))))

ملودی ت

1391/2/30

ممنونم:)

elisa

1391/2/26

با تشکر از شما برای بالا بردن اطلاعات ما،راستش می خواستم بگم اکر کتاب شما در دانشگاه به ما تدریس میشد الان وضعیت بهتری داشتند فارق التحصیلان رشته هتلداری از جمله خود من.