;
بستن جستجو

در میان 6000+ رستوان و کافه‌ و شیرینی‌فروشی و کلی خوراکی خوشمزه، بگرد!

فیدیلیو، یه جای مناسب بگو برای

چگونه به جنگ دیابت برویم؟ "قسمت دوم"

 اضافه وزن و خوردن مواد قندی مهم‌ترین عوامل ابتلا به دیابت به حساب می‌آیند. طبق تحقیقاتی که در انجمن قلب آمریکا انجام شده بهترین راه مبارزه با  دیابت غذا خوردت در خانه است. زیرا در غذاهای خانگی کیفیت مواد غذایی بالاتر است و میزان چاقی هم طبعاً کنترل شده تر است در نهایت هم احتمال ابتلا به دیابت پایین می‌آید. علاوه بر این غذاهای بیرون از خانه مخصوصاً فست فود مقاومت به انسولین را زیاد می‌کند و همچنین باعث بالا رفتن میزان تری گلیسیرید در بدن می‌شود. یکی دیگر از دلایل یکه غذا خوردن در خانه را سالم‌تر می‌کند استفاده کمتر از نوشابه‌های قند دار در خانه است.


به تازگی در تحقیقاتی که روی 99 هزار مرد و زن در طول 3 دهه انجام شده نشان می‌دهد که آنهایی که در طول روز دو وعده غذایی را در خانه مصرف می‌کنند حدود 13 درصد کمتر دچار دیابت می‌شوند تا آنهایی که در هفته کمتر از 6 وعده غذا را در خانه صرف می‌کنند. در ادامه مطلب قبلی در رابطه با مواد غذایی‌ای که دشمن دیابت به حساب می‌آیند به تعداد دیگری از این موارد اشاره می‌کنیم.
 

تخم مرغ
مطمئن باشید خوردن یک یا دو عدد تخم‌مرغ در روز کلسترول خونتان را بالا نمی‌برد و در عوض ساعت‌ها شما را سیر نگه می‌دارد. 

ماهی
یکی از دلایل فوت مبتلایان به دیابت ابتلا به ناراحتی‌های قلبی – عروقی است. مصرف یک یا دو بار ماهی در هفته می‌تواند این احتمال را حداقل 40 درصد کاهش دهد. از سوی دیگر اسیدهای چرب موجود در ماهی احتمال ابتلا به دیابت، مقاومت در برابر انسولین و التهاب را که از جمله فاکتورهای اصلی ابتلا به ناراحتی‌های قلبی – عروقی است کاهش می‌دهد.

دانه کتان
دانه‌های کتان غنی از پروتئین، فیبر، چربی‌های خوب از نوعی که در ماهی موجود است و منیزیم است. این مواد قند خون را تنظیم کرده و به سلول‌ها در جذب انسولین کمک می‌کنند.
 
 
شیر و ماست
اینها مواد غذایی غنی از پروتئین و کلسیم هستند و می‌توانند به کاهش وزن کمک کنند. از سوی دیگر این مواد مقاومت در برابر انسولین را از بین می‌برند.

گردو
گردو حاوی مقادیر بالایی فیبر و پروتئین بوده و سوخت کندی دارد که به تدریج به قند تبدیل می‌شود. از سوی دیگر غنی از چربی‌های  غیراشباع است که برای سلامت مفیدند.

دانه‌ها تمامی انواع دانه‌ها
غنی از چربی‌های خوب، پروتئین و فیبر هستند که می‌توانند قند خون را پایین نگه داشته و از ابتلا به ناراحتی‌های قلبی – عروقی پیشگیری کنند. در ضمن این مواد منبع طبیعی استرول است که چربی خون را کاهش می‌دهد.

جوی دو سر
جوی دوسر حاوی فیبرهای حلالی است که در آب محلول بوده و یک خمیر را تشکیل می‌دهد. مصرف آن باعث می‌شود بین آنزیم‌های هضم‌کننده در معده و مولکول‌های آمیدون غذا در یک سد چسبناک به وجود بیاید. در نتیجه دستگاه گوارش مدت طولانی‌تری غذا را در خود نگه داشته و قندها به تدریج وارد خون می‌شوند.

 
کره بادام زمینی
تحقیقات اخیر نشان داده است مصرف کره بادام زمینی می‌تواند اشتها را کور کرده و سبب سیری بیشتر فرد در مقایسه با زمانی شود که مواد قندی کم فیبر مصرف می‌کند. در ضمن کره بادام زمینی غنی از چربی‌های  غیراشباع است که می‌تواند قند خون را تنظیم کند.

نان سبوس‌دار
مصرف زیاد نان سفید می‌تواند حساسیت بدن به انسولین را کاهش داده و سبب افزایش قندخون شود در صورتی که نان سبوس‌دار دقیقاً برعکس عمل می‌کند. 

سیب‌زمینی شیرین
یک سیب‌زمینی شیرین که در اجاق کبابی شده 30 درصد کمتر از سیب‌زمینی معمولی قند خون را افزایش می‌دهد زیرا حاوی فیبر بالا و ریزمغذی‌هایی است که 40 درصد آنها از نوع حلال بوده و سبب کاهش کلسترول و کندی هضم غذا می‌شوند. در ضمن سیب‌زمینی شیرین غنی از کاروتنویید و رنگ‌دانه‌های زرد و نارنجی است که به ارگانیسم‌ها اجازه عکس‌العمل در برابر انسولین را می‌دهد. سیب‌زمینی شیرین همچنین غنی از اسید کوروژنیک است. این ترکیب گیاهی طبیعی می‌تواند به کاهش مقاومت در برابر انسولین کمک کند.