;
بستن جستجو

در میان 6000+ رستوان و کافه‌ و شیرینی‌فروشی و کلی خوراکی خوشمزه، بگرد!

فیدیلیو، یه جای مناسب بگو برای

سفارش بی درد سر قسمت اول

 

 

 

در بخش جدید فیدیلیو با عنوان کلینیک تخصصی غذا٬ با سرآشپز معروف و دوست داشتنی٬ نوید ذوالفقار هستیم که مباحث جالبی را در باره غذا و آشپزی با شما در میان خواهد گذاشت. سوالات تخصصی خود را در مورد آشپزی در بخش نظرات در پایین همین صفحه از نوید ذوالفقار بپرسید. همچنین موضوعاتی که دوست دارید در مورد آنها بیشتر صحبت شود را با ما در میان بگذارید.

 

 




سفارش بی دردسر
راهنمای گم نشدن در منوی رستوران ها

1-درب خانه را که باز می کنید، دسته ای از تراکت های تبلیغاتی پایین می ریزد. جلوی پایتان یکی دو مجله تبلیغاتی افتاده و هر بار که سراغ ماشینتان می روید،زیر برف پاک کن چند کاغذ چپانده اند.همه اینها به کنار، مشکل ما این نیست،بلکه از آنجایی که بخش عمده این تبلیغات رنگ و وارنگ برای رستوران ها و فست فودهاست و آنها هم با هم رقابت دارند، برای جلب مشتری بیشتر، اسم هایی روی غذاهایشان می گذارند که گاه شبیه شوخی است و گاهی هم خواندن و تلفظش آدم را از سفارش دادن منصرف می کند.

2-پسر خوبی است. تازه درسش تمام شده و از سربازی معاف است. زیاد اهل رفیق بازی نیست و بیشتر وقتش را با کامپیوتر می گذراند. امشب قرار است در یک رستوران آنچنانی دختری را که یکی از دوستان مادرش معرفی کرده ببیند، شامی با هم بخورند و اگر از هم خوششان آمد، به خواستگاری برود. از حالا استرس گرفته، نه به خاطر قرار، بیشتر برای اینکه از اینجور رستوران ها خاطره خوبی ندارد. آخرین بار تلفظ اسم های عجیب و غریبی که در منو بود،باعث شده بود بد جوری ضایع شود. چی میشد اگه قرار در یک چلوکبابی بود و بدون دردسر؟ خدا به خیر کند!

 


بسیاری فکر می کنند اسم و ادا اطوارهای خارجکی نشانه کیفیت بالای غذا و رستوران است- که در بعضی موارد درست است- اما گاه پس از یک بار سفارش دادن می بینید خود صاحب رستوران و پرسنل نمی دانند معنی اسم خوراک ها چیست و سرویس دهی هم فاجعه است.این بساط در حال کشیده شدن به رستوران های ایرانی است و در منوی آن ها هم اسمهایی می بینید که تا به حال نشنیده اید و نمی دانید دقیقا چه چیزی سفارش داده اید.

 

واقعیت اینست که جدای این موارد نه چندان خاص، اسم غذا را نمی شود ترجمه کرد و باید نام واقعی آن را در منو نوشت، همانطور که ترجمه اسم قورمه سبزی-vegetable stew- معنای واقعی را نمی رساند و کج سلیقگی محض است.

 

 

 

 

اصولا دانستن نام غذاها چند فایده دارد:
اول اینکه آدم می داند چه می خورد، چون در بسیاری از منوها، مواد مصرفی در زیر نام آن نیامده است.
دوم اینکه تلفظ صحیح نام خوراک ها خصوصا در سفرهای خارجی از ضروریات و باعث حفظ آبروی ملی است!
از سوی دیگر با دانستن نام خوراک ها علاوه بر اینکه می توانید به دیگران کمک کنید، با خواندن منوی یک رستوران از غلط های املایی و سوتی های آن خواهید فهمید که این رستوران چقدر حرفه ای و چند مرده حلاج است.
با تمام این اوصاف اگر روزی به اسمی برخوردید که از آن سر در نیاوردید، با اعتماد به نفس تمام گارسون را صدا کرده و هر چه می خواهید از او بپرسید.انشاااله که او می داند!

بخش اول این مطلب به رستوران های ایتالیایی که از پرطرفدارترین ها در دنیای غذایی هستند اختصاص دارد:
مواد مصرفی:
-Pasta ، پاستا: یعنی خمیر.هر شکل و رنگ و اندازه ای باشد مهم نیست، اسمش پاستا است. در انگلیسی خمیر را Paste می نامند.اگر شما جزو آن دسته هستید که این نکته را می دانستید، بدانید که خیلی ها هنوز پاستا را "ماکارانی" می نامند.
-Penne ، پنه:  سوپر مارکت ها آن را به نام ماکارونی قلمی می شناسند.چون نوکش شبیه قلم نی است.اکثر رستوران ها این پاستا را با سس آلفردو سرو می کنند.پنه از واژه لاتین Penna به معنی قلم پر گرفته شده است.اگر در منویی واژه پنه ریگاته یا پنه ریگاتونی به چشمتان خورد، هول نکنید.همان پنه خودمان است.
-Farfalle ، فارفاله، پاستای پروانه ای: اصلا فارفاله –با تشدید روی ل- به معنای پروانه است.
-Macaroni ، ماکارونی: سوء تفاهم بزرگ آشپزی ایتالیایی در ایران.ما به اسپاگتی و اصولا هر نوع پاستا، ماکارونی می گوییم، اما ماکارونی در واقع نوعی پاستا است که به شکل لوله های کوتاه خمیده . توخالی 3-4 سانتی متری است و هیچ ربطی به تصورات غلط ما ندارد.

 


- Artichoke ،  آرتیشو(تلفظ فرانسوی): به ندرت در رستوران های ایران استفاده می شود،اما گاه ممکن است با آن روبرو شوید. اسم فارسی آن کنگر فرنگی است.به صورت کنسرو در سوپر مارکتهای شمال شهر پیدا می شود، ولی زیاد با ذائقه ایرانی سازگار نیست.
-Fennel ، فِنِل: در رستوران های آنچنانی به صورت سرخ شده و بخارپز معمولا در کنار ماهی سرو می شود.فنل همان رازیانه است.اگر بوی قوی رازیانه اذیتتان می کند، از سفارش آن خودداری کنید.
-Fave,Fava ، باقلا: اصولا اسم بیماری فاویسم هم از نام لاتین باقلا گرفته شده است.در بعضی منوهای ایتالیایی باقلا را برای کلاس بیشتر فاوا می نویسند،اما استفاده از آن در منوها به ندرت پیش می آید.
- Mozzarella ، موتزارلا، موزارلا، مازارلا: همان پنیری است که همه کارخانه ها به نام پنیر پیتزا تولید می کنند.پنیری نرم،نیمه چرب و کشدار که پرطرفدارترین در دنیاست.صحیح ترین تلفظ موتزارلا است.شرکت کاله نوعی پنیر به نام پنیر تازه در سطل های سفید عرضه می کند که به موتزارلای اصل بسیار شبیه است و نام ایتالیایی آن"Fior di latte" یا "گُل شیر" است.
- Parmesan,Parmigiano ، پارمزان، پارمیسان، پارمیجانو، پارمژان: پنیری خشک، سفت و گرانقیمت که از هر 600 لیتر شیر تنها 30 تا 35 کیلوگرم پنیر به دست می آید.معمولا رستوران ها موقع سرو فقط کمی از آن را روی غذا می پاشند، ولی خوب اسمش دهن پرکن است.در ضمن در ایتالیایی حرف "ژ" نداریم.

 


- Salami ، سالامی، زالامی: نوعی سوسیس یا ساسج که انواع بیشماری دارد و تقریبا تمام انواع آن از گوشت خوک تهیه می شود، اما در ایران مشابه حلال آن با گوشت گوساله تهیه می شود که بسیار لذیذ است.
- Pepperoni ، پپرونی: از خانواده Cold Meat ها یا به زبان خودمان کالباس ها است.تند مزه است و عطر خاصی دارد.بسیاری از رستوران ها در پیتزاهایشان از کالباس های عادی استفاده کرده و آن را با پودر فلفل قرمز تند کرده و نامش را پپرونی می گذارند! علامت مشخصه این رستوران ها اینست که از شما می پرسند پیتزای پپرونی تان را تند می خواهید یا معمولی!
- Italian Sausage ، ساسج ایتالیایی:در منوهای ایتالیایی فراوان دیده می شود.اگر خیلی هنر به خرج دهند گوشت چرخکرده را با ادویه ایتالیایی طعم دار کرده و پس از سرخ  کردن یا پختن روی پیتزا می ریزند.اصولا منتظر چیز عجیب غریبی نباشید، ولی اسم مشتری پسندش آن را در منو قرار داده است.
- Anchovy ، آنچُوی: فیله ماهی آنچوی که کنسرو آن به قیمت گزاف در بعضی جاها فروخته می شود.کنسروی آن شور و چرب است و بوی تندی دارد.در بوشهر به این ماهی "موتو" می گویند و با آن سسی تخمیری به نام "مهیاوه" می سازند.اکثر رستوران ها از کنسرو کیلکا یا ساردین استفاده می کنند.
- Pomodoro ، پامادورا، پومودورو: به معنی گوجه فرنگی است.هر جا دیدید بدانید باید اساس کار با گوجه فرنگی باشد.این واژه برای آذربایجانی ها آشناست.
در قسمت دوم این مطلب سایر مواد مصرفی و چند نوع خوراک ایتالیایی را به شما معرفی خواهم کرد.

 




asal keshavarz

1392/2/21

بسیار عالی بود

علیرضا حیدری

1392/2/21

مطلب خیلی جالبی بود. فقط انتخاب و ارتباط عکس ها با متن درست انجام نشده بود

shabnam manzoori

1392/2/19

خیلی خوشم آمد... بعضی هاشو میدونستم اما خیلی هاشم نه!..... مصرف پنیر های مختلف کم کم داره بین مردم ایران هم باب میشه... لطفآ یک قسمت را هم به معرفی چند نوع پنیر اختصاص بدید! ممنون

paprika ...

1392/2/18

لایک جالب بود.با noit هم موافقم

الهام دیلمی

1392/11/22

مرسی خیلی خوب بود!

نوید ذوالفقار

1392/2/22

عکسها دقیقا مرتبطن اما مرتب نه،ولی با خوندم مطلب فکر میکنم کیشهفهمید چی مال چیه.البته حق با شماست و اگه عکسا کنر مطلباشون بودن بهتر بود

خاله شادی

1392/2/18

جالب بود. ممنون از مطالب مفید :)

مهتاب شاهوي

1392/2/18

خیلی ممنون.نثرخوبی هم داشت و خوندنی بود.

پریسا 65

1392/3/1

ممنون از اطلاعات خوبتون، چقدر خوب میشه اگه بعضی از این رستورانا هم تلفظ درست رو یاد بگیرن

کاربر؟ شیب؟ بام؟ جنگل؟

1392/2/21

عالی بود ممنون از اطلاعات مفیدتون. کاش همونطور که بچه ها گفتن عکس ها و مطالب هماهنگی داشتن :)

خانوم كوچولو

1392/2/30

ممنون.امیدوارم مطلب بعدی باشه.برای همه هم جذابه.یه مطلب جداگانه هم لطفا برای معرفی همه پنیرها بذارید.با تشکر از مطالب عالیتون

نوید ذوالفقار

1392/2/22

بدون جا باید خیلی شرایط خاصی داشته باشه تابشه کار کرد دوست عزیز با توجه به هزینه ها و شرایط فعلی بهتره اینکار رو نکرد.در حال حاضر کار در صورت داشتن جا هم دشواره

میثم جباری

1392/11/2

mamnoon age noskhe chapi ham bezarid?!!

خانوم كوچولو

1392/2/25

ممنون.چرا تو پاستاها فتوچینی و راویولی رو ننوشتید؟مگه از انواع پاستا نیستن؟

نوید ذوالفقار

1392/2/22

لطفا سوالاتتونو در همین بخش بپرسید.ممنون

Behnaz behmanesh

1392/2/21

جالب بود

سعیده شاهرودی

1392/2/19

بسیار عالی بود

مهتاب شاهوي

1392/2/25

این آقای میثم خجالتیه روش نشده بگه که چندتا دسر فوق العاده هم لطفا یاد بدین

. محیا .

1392/3/5

مرسی از این همه توجه و ارزشی که برای اهداف سایت قائل هستید و سایت رو تبدیل به محلی میکنید که هر اطلاعاتی که در مورد رستوران و رستوران بازی! نیاز هست رو میشه توش پیدا کرد .مرسی سایت تخصصی Fidilio !

shahram m

1392/2/22

سلام اقا نوید. عذر می خوام زیر این مطلب سوال بی ربط می پرسم ولی فوق العاده حساس و حیاتیه برام. کلن اگر جا از خودمون نداشته باشیم باید فکر ورود به حیطه ی غذا رو از سر بیرون کنیم یا چی؟ بی نهایت سپاس از لطف تون.

مهران

1392/2/19

اگر معلوم بود کدوم عکس برای کدوم قسمته خیلی بهتر میشد اما همینطوریم خیلی خوبه ممنون

mahya mahdavi

1392/3/5

عالی بود. خیلی ممنون از متن ساده و رساتون. امیدوارم همچنان ادامه بدین

mira

1392/2/21

خیلی مفید بود. ممنون

mahsa mokhtari

1392/3/21

واقعا کاربردی بود خیلی از نکته هارو عام مردم نمیدونند

ghasedak

1392/2/24

چندتا کاناپه درحد لالیگا، پاستا درحد سرى آ، شیشلیک و کوبیده درحد لیگ برتر بفرمایید تا براتون موج مکزیکى بریم. ممنون از توضیحات کاملتون

نوید ذوالفقار

1392/2/22

به نوعی از هامور سمن آجری میگن.به سالمون هم سمن میگن.البته روش تهیه برای کل ماهی های فیله ای فرقی نداره.روی چشم.به ترتیب همه رسپی های درخواستی را در همین سایت با عکس و تفصیلات قرار میدیم

Sam Tah

1392/2/18

لایک...فقط بهتر بود عکسها کنار متن هرکدوم از کلمات میبود.

نوید ذوالفقار

1392/2/29

حق با شماست.لازانیا هم جزو پاستاهاست.اگر می خواستیم همه پاستا ها رو نام ببریم خیلی طولانی می شد.اینجا پاستاهایی را نام بردیم که بیشتر تو منوها دیده میشه.بعدا در یک مطلب جداگانه اطلاعات عمومی راجع به همه پاستاهاحرف می زنیم.

Ehsan Vatandoost

1392/3/19

نوید آقا یه سوال، این موهیتو که با همه غذاها میارن، معمولا چه فایده ای داره و چه هنگام مصرف می شه؟ من خودم فکر میکنم بیشتر برای اینه که طعم دهان عوض شه و برای چشیدن طعم جدید ذائقه آدم آماده باشه؟ درسته؟

رضا ندایی

1392/2/23

سلام :) فوق‌العاده بود ... ممنون از شما و از فیدیلیوی عزیز ... امیدوارم مدت‌های طولانی بتونیم از حضور گرم و اطلاعات مفیدتون بهره‌مند بشیم :)

مازیار عبیدیان

1392/2/18

این بخش رو دوست میدارم! من خودم خیلی از تلفظ هارو نمیدونم و خیلی از غذاها رو نمیشناسم. ممنون از عمو فیدی و آقای ذوالفقار عزیز.

ELAHE M

1392/2/19

بسیار عالی و اموزنده بود ... ممنون و لطفا ادامه بدید

صدف

1392/2/22

جناب ذوالفقار یک فینگر فود با ماهی سمن یاد میدید؟؟/سپاس

panteha jamshidi

1392/10/21

ممنون از راهنماييتون بسيار عالي بود.

لادن ملک قاسمی

1392/2/18

مقاله بالا ،خیلی اطلاعات جالب و بدرد بخوری داشت. ممنون.

Maral Gh

1392/2/18

مرسى، خیلى کاربردى بود! لطفا ادامه بدین :)