پیتزا هات 2
در سال 1977، دومین تولید کننده بزرگ سافت درینکهای دنیا بخش عمده ای از سهام پیتزا هات را می خرد تا مالکیت پیتزا در پپسی ادغام شود.همان سال فروش کل پیتزا ها به 436 میلیون دلار رسید و دفتر مرکزی جدیدی با هزینه 10 ملیون دلار برای شرکت تاسیس گردید تا هم سازماندهی کارها بهتر شود وجهه شرکت بالاتر برود.
پپسی بعنوان سهامدار اصلی طرحی را برای پیتزا هات طراحی و اجرا کرد تقدیر نامه هایی از رئیس جمهور وقت آمریکا و وزیر آموزش و پرورش دریافت نمود. این طرح که خود پپسی بعنوان حامی مالی آن معرفی می شد با عنوان “book it” و با هدف توسعه فرهنگ کتاب خوانی بین دانش آموزان اجرا شد و افرادی که در برنامه “book it” شرکت می کردند و مهارت بالاتری در خواندن کتاب از خود نشان می دادند پیتزا مجانی می گرفتند. در سال 1992 حدود 17 میلیون دانش آموز در این مشارکت نمودند.
کاهش سود در دهه 90
در سال 94 برای اولین بار طی 15 سال گذشته، سود سالانه پیتزا هات نه تنها بیشتر نشد بلکه کمتر هم شد. دلیل موضوع را شاید در شرایط بسیار رقابتی بازار فست فود و حضور رقبای جدید دانست.
در این شرایط یکی از مدیران ارشد پپسی از پپسی به پیتزا هات منتقل شد تا مشکلات آن را حل کند. اصلی ترین ایده مدیر جدید یعنی آقای Roger A Enrico معرفی و تبلیغ محصولات جدید بود و در این زمان بود که یکی از رویایی ترین محصولات پیتزا هات معرفی شد.
حتی اگه تا الان به شعبه ای از پیتزاهات نرفته اید حتماً توصیف Stuffed Crust Pizza را شنیده اید. نوعی از پیتزاهای پیتزا هات که خمیر آن در لبه خارجی پیتزا، با حلقه ای از پنیر پیتزا (پنیر موتزارلا) پر شده است. این محصول که از خلاقیتهای راجر انریکو محسوب می شد در کنار تبلیغهای تلویزیونی زیادی که برای آن شد توانست هم سهم بازار پیتزا هات را بالا ببرد هم سود شرکت را. همان سال یک محصول جدید دیگر هم معرفی شد محصولی به اسم "پیتزای کاملاً جدید" این پیتزا 70 درصد تا پینگ ( مواد روی پیتزا) بیشتر از پیتزاهای معمولی داشت.
گرچه پیتزا هات سود نسبتاً بالایی برای صاحبان خود داشت اما نتوانست توقعات دومین تولید کننده نوشیدنی های غیر الکلی دنیا یعنی پپسی را برآورده کند. مدیران پپسی که قبل ار آن سهام kfc , Taco Bell را هم خریده بودند به این نتیجه رسیدند که صنعت نوشیدنی بازگشت سرمایه بسار بیشتری از غذا برای آنها دارد.
بنابراین پپسی با تاسیس شرکتی مجزا به اسم Tricon Global Restaurant که مالکیت این 3 مجموعه رستوران را در اختیار داشت و فروش سهام خود به این شرکت، عملاً از بار مسئولیت اداره این رستورانهای زنجیره ای خارج شدند.
تهیه شده توسط فیدیلیو.استفاده بدون ذکر منبع مجاز نیست.
مازیار عبیدیان
1391/5/4
meredith amirbeigloo
1391/11/23