;
بستن جستجو

در میان 6000+ رستوان و کافه‌ و شیرینی‌فروشی و کلی خوراکی خوشمزه، بگرد!

فیدیلیو، یه جای مناسب بگو برای

داستان مکدونالدز2

 

رشد فوق العاده در دهه 60 و 70

در 1960 کمپین تبلیغاتی مکدونالد با عنوان  " به دنبال قوس های طلایی" (که اشاره به دو آرک طلایی دارد  که کنارهم حرف M را می سازند) فروش این شرکت را بسیار بالا برد. Ray Kroc به عنوان مغز متفکر مکدونالدز اعتقاد زیادی به تبلیغات داشت او بر این عقیده بود که تبلیغات هزینه نیست بلکه یک سرمایه گذاری است که اگردرست انجام شود در آخر چیزی بسیار بیش از آنچه هزینه شده را باز خواهد گرداند. با همین نگاه همواره تبلیغات نقش موثری در توسعه و پیشرفت مکدونالدز داشته است. در 1962 مکدونالد لوگوی جدید خود را معرفی کرد و یک سال بعد با فروش یک میلیاردمین همبرگر، کارکتر رونالد مکدونالد Ronald Macdonald)) دلقک مو فرفری مکدونالد با موهای قرمز برای جذب کودکان و ارتباط بهتر با آنها معرفی شد. رونالد مکدونالد نقش مهمی در تبلیغات تلویزیونی شرکت داشت.


رونالد مک دونالد در سرزمین خیالی مکدونالد لند زندگی می کرد که ماجراهایی را با دوستان خود Mayor Mecheez، Grimace و . . . برای کودکان اجرا می کرد. علاقه کودکان به دلقک مو قرمز به حدی رسید که حتی بزرگترها بعضی وقتها برای ملاقات کودکانی در بیمارستان بستری بودند خود را به شکل رونالد گریم می کردند.
در اویل دهه 60 مکدونالدز حقیقتاً آماده پرواز اوج گرفتن بود. رشد صنعت اتومبیل و توسعه فرهنگ سکونت در اطراف شهر شاید از مهمترین عوامل رشد فست فودهایی مثل مکدونالدز بود.

 


در 1961 آقای Ray Kroc با هدف اینکه مکدونالدز را به بزرگترین فست فود زنجیره ای کشور تبدیل کند بطور کامل از برادران مکدونالدز به قیمت 207 میلیون دلار خرید تا دیگر از کسانی که نام فامیلی آنها بر سردر فروشگاهها بود نشانی در شرکت باقی نماند.
سال 1965 مکدونالدز به عنوان شرکتی با سهامی عام، سهام خود را به بازار عرضه کرد. سهمی که روز اول با قیمت 5/22 دلار عرضه شد در پایان اولین روز عرضه به قیمت 30 دلار معامله شد. رشد سهام مکدونالد باور نکردنی بود بطوریکه در سال 1985 مکدونالد یکی از 30 شرکتی بود که شاخص داو جونز را تشکیل می دادند.
موفقیت عمده مکدونالدز در دهه 60 بیشتر ناشی از 2چیز بود، مهارت بی بدیل شرکت در بازاریابی و انعطاف پذیری آن در تأمین خواسته های مشتری.
در 1962 ساندویچ فیله ماهی (Filet-o-Fish Mefish )  که در منو به عنوان ماهی که مردم را جذب می کند معرفی شده بود به منوی رستوران اضافه شد. گرچه این محصول در ابتدا رضایت Kroc را جلب نکرده اما با  تست های بازاریابی موفقی که داشت Kroc را متقاعد کرد تا محصول به منو اضافه شود. در این بین محصولاتی هم اضافه شد که به دلیل عدم استقبال مردم عمر طولانی در منوی مکدونالدز نداشت برای مثال Hulab burger  که همبرگری بود برشی از آناناس و ورقه ای از پنیر.
در 1968 ساندویچ Big Mac (بیگ مک) افسانه ای به بازار معرفی می شود در سال 1969 مکدونالدز 5 میلیاردمین همبرگر خود را فروخت و 2سال بعد دیگر در تمام 50 ایالات آمریکا مکدونالدز شعبه داشت.

این داستان ادامه دارد...

شــــــــــیرین

1390/11/12

جالب بود

fidifan

1390/11/12

مطالب جالبی ارائه شد و من واقعا لفظ افسانه ای رو برای big mac تایید میکنم.....اما افسانه ای تر از اون double big mac هست !!!:)))

meredith amirbeigloo

1391/11/23

واقعا خوشمزه و اندازه استاندارد !!! هرچی بگم کم گفتم !