;
بستن جستجو

در میان 6000+ رستوان و کافه‌ و شیرینی‌فروشی و کلی خوراکی خوشمزه، بگرد!

فیدیلیو، یه جای مناسب بگو برای

دوره جدید آموزشی اصول شام کاری و گزارشی از اولین دوره این کلاس

گروه فیدیلیو با همکاری دبیرخانه مسابقه سخنرانی سخن‌سواران در یکی از برترین رستوران‌های تهران و با حضور استاد بیدار مغز، برترین مدرس تشریفات و یکی از شاخصترین سخنرانان و داوران مسابقه سخنرانی سخن‌سواران ایران دوره اول این کلاس را میزبان شما بود و مجددا در تاریخ 24 شهریور در رستوران دیم این کلاس برگزار خواهد شد که در کنار آموزش اصول تشریفاتی صرف شام کاری مهارت‌های ارتباطی خود را نیز ارتقا دهید.
در این برنامه ۴ ساعته:
با اصول تشریفات و مناسبات صرف غذا آشنا می‌شویم.
نکاتی درباره ایجاد ارتباط عمومی قوی  یاد خواهیم گرفت.
از نحوه صحیح و اصولی میزبانی در رستوران آگاهی پیدا می‌کنیم.
با یک ست منوی جذاب (پیش غذا، غذای اصلی، دسر) در کنار هم شام میل می‌کنیم.
و همچنین در بخشی از این دوره آموزشی- فرهنگی اقدام به ایراد سخنرانی های سر میزی (tablestory) خواهیم کرد. بی‌انداره منتظر شنیدن خاطرات شما هستیم و می‌توانید بهترین پیشنهادات را برای ارتقای بیان خود پذیرا باشید.
پیشنهاد می‌شود پیش از حضور در این برنامه با مطالعه مقالات شام کاری و لباس رسمی با آگاهی از نکات ابتدایی در این برنامه شرکت نمایید.
با توجه به ساختار این برنامه ظرفیت فوق العاده محدود آن (۲۰ نفر) علاقه‌مندان جهت شرکت در این دوره می‌توانند از هم‌اکنون  ثبت‌نام نمایند. هزینه  شرکت در این شب نشینی که دوشنبه 24 شهریور از ساعت ۱۹:۳۰ الی ۲۳:۳۰ در رستوران دیم  برگزار می شود 110 هزار تومان (همراه با پذیرایی شام و دسر) است. در صورت تمایل درخواست خود را برای شرکت در این برنامه با ذکر نام و شماره موبایل به ایمیل club@fidilio.com ارسال نمایید و یا در ساعت کاری با شماره تلفن 88547434 تماس حاصل فرمائید.
اعضای فیدیلیو کلاب می توانند با 90 هزار تومان در این برنامه شرکت کنند.
 
در ادامه گزارش دوره اول این کلاس در رستوران مجلل پاپاراتزی را بخوانید.
 

 


جلسه شام کاری
19 مرداد - رستوران پاپاراتزی
برنامه شام کاری با حضور استاد بیدار مغز و با همکاری مسئولین مسابقه سخنرانی سخن‌سوران یکشنبه ۱۹ مرداد در رستوران پاپاراتزی تشکیل شد.
در انتهای سالن میز بلندی برای مهمان‌ها چیده شده بود. طبق هماهنگی قبلی جلسه می‌بایست راس ساعت19:30 باید تشکیل می‌شد، ولی به علت تاخیر برخی از دوستان جلسه با کمی تاخیر تشکیل شد. در حالی که استاد به دلیل اینکه معتقدند یکی از اصول مهم این جلسات نداشتن تاخیر در زمان حضور است، از ساعت 19در محل برگزاری حضور داشتند.
برای هماهنگی بیشتر جلسه، استاد سفارش غذای همه‌ی افراد را دادند. سوپ روز بعنوان پیش غذا، سالاد سبز و استیک آنتروکوت بعنوان غذای اصلی و بستنی برای دسر، سفارش استاد برای پذیرایی از میزبانان بود.
ابتدا استاد دو نفر را به عنوان رئیس هیئت میزبان ورئیس هیئت مهمانان انتخاب کردند و بقیه افراد هم به دو گروه تقسیم شدند و در گروه میزبان و یا مهمان قرار گرفتند و موضوع جلسه فارغ‌التحصیلی رئیس هیئیت میزبان عنوان شد.

 

 

       

 

گروه میزبان به ترتیب اهمیت ایستادند. و از راهنمایی استاد در زمینه صحیح ایستادن، صحیح دست‌دادن  و نحوه درست خیر مقدم و خوش آمد گویی بهره‌مند شدیم. گروه میهمان به ترتیت اهمیت قراردادی اشخاص وارد شدند و به افراد میزبان تبریک گفتند و دست‌دادند.

 

 

قسمت بعد نوبت به پخش نوشیدنی بود. با هماهنگی استاد از قبل سه نوع نوشیدنی (نوشابه نارنجی، نوشابه مشکی و آب) آماده شده بود. که در این بخش آداب مربوط به معاشرت قبل از شروع صرف غذا و حاضرین آموزش داده شد.

 

 

حالا نوبت صرف غذا بود. رئيس هیئت میزبان از رئیس هیئت مهمان دعوت کرد تا سر میز شام بروند طوری که مهمان دست راست او قرار بگیرد. باید توجه کرد که تا زمانی که همه‌ی مهمانان نیامدند دعوت به نسشتن نباید کرد. گروه مهمان رو به در ورودی و گروه میزبان پشت به در نشستند. در این قسمت نکاتی مفصلی در مورد نحوه نشستن، شکل جابجا کردن صندلی ها و اصول و ترتیب نشستن مهمانان آموزش داده شد.

 

 

بعد از نشستن سر میز آموزش به شکل جدی تری شروع شد. توضیح در مورد استفاده از دستمال سفره و تشریح لوازم موجود روی میز مثل انواع لیوان، کارد و چنگال و بشقابها جزء این موارد بود. همچنین استاد توضیحاتی در مورد انواع سرویسها مثل سرویس انگلیسی، سرویس فرانسوی و سرویس آمریکایی ارائه نمودند. همینطور نکاتی مثل این که دست می‌تواند روی میز قرار بگیرد، ولی آرنج روی میز قرار نمی‌گیرد. آقایان نباید کیف خود را روی میز قرار دهند. خانم‌ها کیف خود را از گوشه صندلی آویزان می‌کنند. با صندلی بازی نکنید و از موبایل به هیچ عنوان در این جلسات استفاده نکنید. موبایل را خاموش کنید و یا در حالت بی‌صدا قرار دهید.

طبق توضیحات استاد کسی که دعوت را قبول کرده‌است، حتما باید  در مهمانی حضور داشته‌باشد. کسی که دعوت را نپذیرفته‌است، به هیچ‌وجه نباید به مهمانی بیاید. فقط کسانی می‌توانند به مهمانی بروند که دعوت شده‌اند. حداقل هشت روز قبل از جلسه شام کاری باید رفتن و یا نرفتن خود را به میزبان اطلاع داد. در پذیرفتن جلسات کاری باید توجه داشت که چه کسی از شما دعوت کرده‌است؟ مناسبت دعوت چیست؟ مکان برگزاری کجاست؟ و غیر از شما چه کسی دعوت شده‌است؟
مهم ارتباط در سر این میز است، غذا خوردن در این میز بهانه‌ای است برای این گپ‌وگفت. می‌توان در سر میز سوال‌های متفرقه پرسید و با این صمیمیت قیمت و شرایط مذاکره را تغییر داد. دور میز، مذاکره به صورت غیر رسمی ادامه می‌یابد. مطالب ارائه شده در این جلسه برای هر جلسه‌ای از شرکت در نشستی بین‌المللی گرفته تا یک جلسه مصاحبه شغلی غیر مستقیم سر میز غذا قابل استناد است.
بعد از نشستن همزمان سوپ‌های میزبان و مهمان از یک سر میز سرو شد. در هنگام سرو غذا مأمور پذیرایی باید پای راست خود را جلو بیاورد و دست چپ را پشت کمر قرار دهد و با دست راست بشقاب را روی میز بگذارد.

 

 

چه زمانی شروع کنیم؟ تا زمانی که همه سوپ نگرفتند صرف غذا را شروع نمی‌کنیم. رئیس میزبان ابتدا به صورت چشمی با رئیس تشریفات هماهنگ می‌کند و بعد رو به رئیس مهمان می‌کند و دعوت به صرف غذا می‌کند.
با شروع صرف غذا آموزشهای استاد در مورد آداب غذا خوردن شروع شد. از نحوه برداشتن قاشق تا نحوه استفاده از آن و شکل مناسب غذا خوردن. این توضیحات به شکل بسیار جزئی به حاضرین آموزش داده شد.
همچنین گفته شد طبق اصول اگر با مأمور پذیرایی کار داشتید با دست اشاره می‌کنید. اگر قاشق یا چنگال زمین افتادمأمور پذیرایی از صدای ایجاد شده متوجه می‌شود و برای شما می‌آورد. اگر دستمال زمین افتاد به گارسون اشاره می‌کنید تا برای شما بیاورد.
اگر کسی نمک از شما خواست، نمک و فلفل را با هم به او بدهید. اگر شما نمک برداشتید اول به شخص سمت چپ بعد به شخص سمت راست تعارف می‌کنید و در انتها خودتان استفاده می‌کنید.
اگر برای مصاحبه کاری دعوت شدید، روز قبل به اداره مورد نظر بروید و نحوه لباس پوشیدن افراد اداره را تقلید کنید. دقت کنید که در بعضی از مصاحبه‌ها از شما می‌خواهند تا راجع به دلیل انتخاب شرکت مورد نظر صحبت کنید. حرفهای شما نباید متناقض با رزومه شما باشد.
سمتی عطسه کنید که خالی است یا مقام پایین‌تری نشسته‌است. دست را مثلث ‌کنید سر را پایین بگیرید و عطسه کنید، بعد از دستمال کاغذی روی میز برای پاک کردن دست و صورت استفاده کنید. سعی کنید غذا روی لباستان ریخته نشود. اگر ریخته شد سعی در جبران آن نباشید.

بعد از سوپ در مهمانی کاری پرونده به وسط می‌آید. در غیر این صورت بشقاب بعدی می‌آید. سالاد در طول شام همواره روی میز در سمت چپ قرار دارد بگذارید همان جا بماند. اگر نان و پنیر روی میز باشد با دست چپ به اندازه یک بند انگشت لقمه بگیرید و با دست راست میل ‌کنید.
از جمله نکات مهم دیگر نحوه قرار دادن کارد و چنگال در بشقاب بود که برای مثال اگر کارد و چنگال را به شکل ضربدری قرار دهید چه مفهومی دارد و اگر بصورت موازی قرار گیرند چه پیامی می دهند.

موضوع بعدی کلاس آموزش نحوه صحبت کردن بود. سخنرانی سر میز معمولا بعد از بشقاب اصلی و قبل از دسر انجام می‌شود. رئيس تشریفات با هماهنگی رئیس هیئت میزبان برای جلب توجه همه‌ی افراد با قاشق به گوشه لیوان میزند.
به این عمل در اصطلاح تُست می‌گویند و به فردی که این عمل را انجام می‌دهد تُست‌مستر و مسابقات سخنرانی تُست‌مستر هم از این نام گرفته شده است. در اصطلاح به این صحبت‌های سرمیزی که معمولا متکلم وحده دارد و به صورت ایستاده نطق می‌شود tablestory یا داستان‌های سرمیزی اطلاق می‌شود. در این بخش سرنخ‌هایی برای خوب و رسا سخن گفتن، نشان دادن زبان بدن متناسب با اعتماد‌به‌نس و تنفس صحیح از زبان استاد بیدارمغز داور مسابقات سخنرانی سخن‌سواران شریف ارائه شد.
بعد از غذای اصلی نوبت به بستنی رسید. در سیستم تشریفات سیستم زوجی است. با چنگال بستنی را نگه می‌دارید و با قاشق میل می‌کنید. در هنگام صرف دسر مهمانی از حالت رسمی خارج می‌شود.
در چنین جلساتی میوه‌ها را نباید پوست کند.میوه‌های تشریفات پنج رقم است. دو رقم انگور سفید و سیاه، هلو، سیب و گیلاس. گیلاس و انگور را با دست راست می‌خورند و با دست چپ هسته آن را در ظرف می‌گذارند. نباید به هیچ عنوان با دست راست گرفتن هسته را انجام داد تا دست راست برای دست دادن تمیز و خشک باشد.
 انگور را نباید تا آخر خورد. سیب و هلو را با چنگال نگه می‌دارند و با کارد می‌برند. سیب را نباید پوست گرفت و نباید تا آخر خورد. خیار نباید روی میز تشریفات قرار بگیرد زیرا خیار جز سبزیجات محسوب می‌شود و در ایران با پارتی‌بازی وارد مهمانی‌ها شده است.
در انتهای جلسه به توصیه استاد از چهار مأمور پذیرایی تشکر شد. و همچنین از آقای اکبر قیاسی مدیر رستوران، خانم کیانا بطحایی کارشناس هتل‌داری و معاون مدیر رستوران و خانم مقدم صندوقدار رستوران تشکر شد.

 رستوران پاپاراتزی یکی از برترین رستوران‌های تهران هم از نظر کیفیت و دکوراسیون و هم از نظر رعایت اصول تشریفاتی می باشد که این رستوران برای اجرای شام کاری توسط استاد بیدارمغز که با تجربه سالیان طولانی فعالیت در برگزاری مراسمات داخلی و خارجی وزارت امور خارجه هستند فضایی ایده آل بود.
پاپاراتزی در اصطلاح به عکاسانی گفته می‌شود که پارتیزانی به دنبال چهره‌های معروف هستند تا لحظات شخصی آنان را ثبت کنند.
و در آخر نیز عکس دست جمعی گرفته شد.