رنگ مواد غذایی
سبز : غذاهاى سبز رنگ حاوى مواد شیمیایى ضد سرطان است مثل انواع ایزوتیوسیانیت ها. در عین حال آنها حاوى لوتئین و زیزانتین هستند که این دو آنتى اکسیدان خطر از بین رفتن شبکیه را که یکى از علل اصلى نابینایى است، کاهش مى دهد.
زرد: غذاهاى زرد مملو از ویتامین سی است و در عین حال برخى از صدمات ناشى از رادیکال هاى آزاد روى پوست را کاهش مى دهد.
نارنجى: این میوه ها حاوى بتاکاروتن است که باعث تقویت سیستم ایمنى می شود و از آسیب هاى ناشى از رادیکال هاى آزاد که باعث پیرى زودرس مى شود پیشگیرى مى کند. مواد مغذى میوه هاى خانواده سیتروس (مرکبات) باعث بهبود سلامت دهان مى شود.
قرمز: مواد غذایى قرمز رنگ لیکوپن دارد. این ماده یک ضد سرطان شناخته شده است. اسید الاجیک موجود در این محصولات نیز خطر آسیب دیدن DNA را کاهش مى دهد. فلاوینوئیدها که عمدتا در گیلاس، آلبالو و خانواده توت (تمشک و شاتوت و بلوبرى) یافت مى شود، قدرت تدافعى آنتى اکسیدان ها را افزایش می دهد، از سلول ها در برابر صدمات ناشى از رادیکال هاى آزاد محافظت مى کند. به حفظ عملکرد قواى استدلال و منطق در مغزکمک می کند و جلوى پیرى را مى گیرد.
بنفش: انگور و کلم بنفش حاوى آنتوسیانین است که از سلول ها در برابر آسیب هاى اکسیداسیون محافظت مى کند و در نتیجه آن ظهور علائم پیرى به تاخیر مى افتد. این مواد مغذى که مسئول رنگ تیره میوه ها است به فرآیند درک و استدلال کمک می کنند و سایر آنتى اکسیدان هاى موجود در آنها نیز ضد سرطان هستند.
سفید: پیاز، سیر، پیازچه و موسیر حاوى آلیسین و کوئرستین است که هر دو آنها خطر حمله قلبى را کاهش می دهد و به عملکرد سیستم ایمنى بهبود مى بخشد. گل کلم نیز حاوى سولفورافان است که یک ماده ضد سرطان به شمار می رود.
sad pisces ...
1391/11/4
mitra mortezaei nejat
1391/10/20