;
بستن جستجو

در میان 6000+ رستوان و کافه‌ و شیرینی‌فروشی و کلی خوراکی خوشمزه، بگرد!

فیدیلیو، یه جای مناسب بگو برای

آداب غذا خوردن2

فرزین شواخ کارشناس مدیریت هتلداری و کارشناس ارشد مدیریت گردشگری در مطلبی خواندنی از آداب و رسوم استاندارد در غذا خوردن و رستوران رفتن با شما صحبت می کند.

 

 

  -  اگر تکه‌هایی از غذا میان دندان‌هایتان گیر کرد با عذرخواهی میز را ترک کرده به دستشویی بروید و آن را خارج کنید.
  -  آرام و با حوصله غذا بخورید، غذا خوردن شتاب‌زده بی‌حرمتی به میزبان می‌باشد.
   -  لقمه های کوچک برداشته و با دهان بسته غذای خود را بجوید. با دهان باز غذا را نجوید و یا با دهان پر صحبت نکنید.
   - هیچ‌گاه پیش از چشیدن غذا به آن ادویه اضافه نکنید. این عمل بی‌احترامی به میزبان و آشپز می‌باشد.
   -  هرگز سر میز سیگار نکشید.
   -  هنگامی که از غذا خوردن فارغ شدید، دست‌تان را روی زانو و یا میز (مچ دست روی لبه میز) قرار دهید.  هنگام صرف غذا آرنج خود را روی میز قرار ندهید.
   - هنگامی که در رستوران مهمان هستید، هیچ‌گاه باقیماندۀ غذایتان را به خانه نبرید.
   - زمانی که میهمان هستید برای سفارش غذا سعی کنید از گرانترین غذا به خاطر رعایت صرفه‌جویی برای میزبان و از ارزانترین غذا برای رعایت احترام خود استفاده نکنید.
   - در رستوران بهتر است غذایی سفارش دهید که صرف آن با کارد و چنگال مقدور باشد. غذاهایی که باید با دست خورده شوند را به موقعیت‌های غیر رسمی اختصاص دهید.
   - برای پر کردن قاشق سوپ خوری آن را به سمت بالای بشقاب حرکت دهید.
   - اگر سوپ داغ بود برای خنک کردن به آن ندمید بلکه صبر کنید تا خودش خنک گردد.
   - چای را نیز برای خنک شدن در نعلبکی نریزید.
   - توجه داشته باشید که قاشق سوپ خوری گرد و قاشق غذاخوری بیضی شکل است.
   - هنگام صرف سوپ، پهلوی قاشق‌تان را به دهان برده و از پهلوی قاشق سوپ را اندک اندک بنوشید (هورت نکشید).
   - سعی کنید قاشق یا چنگال به دندان‌های‌تان نخورد و صدا ندهد.
   - هنگام سفارش غذا در رستوران، اگر از نوع و محتویات غذای مورد نظر آگاهی نداشتید  از پیشخدمت کمک بخواهید.
   -برای خارج کردن استخوان و یا غضروف غذا از دهان، از قاشق و یا چنگال کمک بگیرید (نه با دست) و آن را گوشه بشقاب خود قرار دهید.
   - غذاهایی را که شما مجاز هستید با دست بخورید عبارتند از: تکه نان، بلال، گوشت دنده ها، صدف و خرچنگ خوراکی، مرغ سوخاری، ساندویچ، میوه‌های کوچک، شیرینی، سیب زمینی سرخ کرده، چیپس و پیتزا
   - اگر نمی‌دانستید چگونه باید غذایی را میل کنید بهتر است به دیگران نگاه کنید.
   - کارد، چنگال و قاشقی را که استفاده کرده‌اید مجدداً روی میز قرار ندهید بلکه آنها را روی بشقاب بگذارید.
   - هنگام صرف غذا خم نشوید و صورت خود را به سمت غذا نبرید بلکه غذا را توسط قاشق و چنگال به سمت دهان خود ببرید.
   - اگر قاشق و یا کارد و چنگال شما به زمین افتاد آن را بردارید به پیشخدمت بدهید و تمیز آن را درخواست کنید.
   - هرگاه چیزی را سهواً روی لباس میهمان دیگری ریختید با خونسردی از وی عذر خواهی کرده و بگذارید خود فرد و یا پیشخدمت آن را تمیز کند خودتان اقدام به تمیز کردن لباس فرد نکنید.
   - اگر میهمانی از شما درخواست نمک و یا فلفل نمود، هر دو را به وی بدهید حتی اگر میهمان تنها یکی از این دو را درخواست کرده باشد.
   - پیش از نوشیدن مایعات، لب‌های خود را با دستمال پاک کنید تا جای لک چربی روی لیوان شما نمایان نگردد.
   - هنگام نوشیدن آب یا مایعات دیگر سعی کنید لب بالای خود را داخل مایع نگه دارید، این عمل باعث می شود هوای اضافی همراه مایع داخل گلو نشده که صدا دهد.
   -  از واژه های «متشکرم» و «لطفاً» در سر میز غذا بسیار استفاده کنید.

   -  اگر حشره، تار مو و یا هر چیز دیگری را در غذای خود یافتید آن را اعلام نکنید بلکه مخفیانه آن را از غذایتان خارج کنید و یا آهسته به پیشخدمت نشان داده و دستور تعویض غذا دهید.
   - همیشه در انتهای صرف غذا، از میزبان و یا آشپز تشکر کرده و از غذا تعریف کنید، حتی اگر غذا زیاد هم خوشایند نبود باز تشکر کنید.  لازم نیست دروغ بگوئید، بلکه می توانید مثلاً از سس غذا تعریف کنید.
   - هنگام صرف غذا خود را نخارانید و بینی خود را تمیز نکنید. هرگاه خواستید عطسه و یا سرفه کنید حتماً جلوی دهان و بینی خود را با دستمال بگیرید.
   - سعی کنید رومیزی را تا انتهای صرف غذا تمیز نگاه دارید.

 


   - هنگامی که صرف غذایتان پایان یافت، کارد و چنگال خود را به صورت موازی در سمت راست روی بشقاب قرار دهید. اگر خواستید میز را برای مدت کوتاهی ترک کنید و یا غذای شما نیمه تمام بود، باید کارد و چنگال را به صورت ضربدری روی بشقاب قرار دهید تا دیگران و پیشخدمت مطلع گردند که شما باز خواهید گشت.
   - فراموش نکنید در رستوران و به طور کلی فضاهای سربسته نباید کلاه و دستکش بپوشید.

 


 
در پایان، ابتدا از میزبان تشکر نموده سپس اجازه رفتن بگیرید. در موقع خروج همهمه نکنید، بلکه با متانت و آهسته رستوران را ترک کنید.  جابجایی صندلی ها و اشیاء دیگر را به عهده پیشخدمت ها بگذارید.
امیدارم از مطالب بهره کافی را برده باشید و مروری باشد بر دانسته‌هایتان تا اگر لازم شد در مودتان قضاوت کنند بگویند «عجب آدم با شخصیتی»!

بروفن 400

1391/5/6

جالب بودو کاربردی . مرسی

rezapars

1391/5/6

مرسی من فکر میکنم همه این نکته ها رو می دونن امیدوارم ازش استفاده هم بکنن.

ملودی ت

1391/5/1

خیلی عالی بوود واقعا ممنونم:)

parastoo a

1391/5/1

عجب آدم با شخصیتی ! مرسی :)

behnam naseri

1391/5/16

in ghavanino ki tadvin karde??

فرزین شواخ

1391/5/18

@ Behnam63 پاسخ: این قوانین رو یک شخص خاص تدوین نکرده. آداب معاشرت رستوران‌ مانند آداب معاشرت اجتماعی حاصل تجربه و کسب اطلاع مردم دنیاست که رفته رفته در طبقه نخبه اقتصادی و اجتماعی جامعه نمود کرده و هر جامعه‌ای بهترین این آداب رو با اشتراک گذاشته تا آداب معاشرت جهانی پدید آید. کشورهایی که بیشترین سهم در این آداب داشته‌اند عبارتند از انگلیس، فرانسه و اسپانیا. در حقیقت آداب معاشرت ریشه در اشرافیت دارد.

Shaghayegh Jalilian

1391/5/10

ما به این قبیل اموزش ها نیاز داریم . چون هم بلد نیستیم هم جایی یادمون نمیدن. ممنون

خانوم كوچولو

1391/4/31

Mamnoon az matalebe khoobetoon

azadeh sharifi

1391/5/10

دستتون درد نکنه خیلی خوب بود اما متاسفانه با پذیرایی سلف سرویس که در مراسم عروسی ما ایرانیها برگزار میشه مقررات خیلی ابتدایی تر هم رعایت نمیشه. اما مطالب شما بسیار زیبا هستند.

مازیار عبیدیان

1391/5/10

درسته برای من که قشرمتوسط هم ممکنه این مطلب سالی یک بار هم به دردم نخوره, اما اگه فقط یک بار هم تو زندگی به دردم بخوره باعث می شه آبرو و شخصیتم حفظ بشه. ممنون آقای شواخ و ممنون عمو فیدی. از اینجور مطالب باز هم بگذارید.

mitra mortezaei nejat

1391/5/10

امیدوارماین مطالب همه گیر باشه و یاد بگیریم با شخصیت رفتار کنیم . ممنونم از اطلاعات مفیدتون

مهناز فتحی

1391/5/11

خیلی متشکرم و خوشحالم که این اطلاعات را به این خوبی و با سادگی ارائه نمودید.امید است که قبل از انجام هر کاری درباره اش کمی اطلاعات کسب کنیم.در آخر که، اهل رستورانی ها علاوه بر کلاس ماشینشون و لباسشون این فرهنگ و آداب را یاد بگیرند و استفاده کنند خیلی عالی میشه.مهناز فتحی

mahzad fzd

1393/5/3

خيلي مفيد بود،ممنون من دوتا چيز ديگه هم شنيدم اينكه نوشيدني رو تو ليوان بريزيم و بنوشيم نه از ظرفش و اينكه موقع ترك ميز صندلي رو ب داخل هل بديم و همينجور بيرون رها نكنيم

Majid Iranshahi

1391/5/8

هنگام نشستن و بلند شدن از روی صندلی چطور؟ معمولا وقتی صندلی رو به جلو کشیدیم موقع بلند شدن بایستی صندلی رو عقب بدیم که ممکن است صدایی از پایه های صندلی بلند شود.این قضیه البته برای مواقعی است که نتونیم به صورت کج از روی صندلی پا شیم

فرزین شواخ

1391/5/9

@iranshahi2 پاسخ: در رستوران‌های لوکس، وقتی پشت میز می‌ایستید، میزبان صندلی را به آرامی پشت شما هل می‌دهد تا روی آن بنشینید و پس از صرف غذا پشت صندلی شما را کمی بلند می‌کند تا بی‌صدا و راحت بلند شوید. البته در رستوران‌های سطح بالای هتل‌های پنج ستاره کف سالن موکت پرز بلند است و مشکلی مانند صدای صندلی نیست. صندلی‌های درجه‌یک نیز صدای نمی‌دهند!

سبا

1391/5/1

مرسی:))))

مهناز فتحی

1391/5/11

خیلی متشکرم و خوشحالم که این اطلاعات را به این خوبی و با سادگی ارائه نمودید.امید است که قبل از انجام هر کاری درباره اش کمی اطلاعات کسب کنیم.در آخر که، اهل رستورانی ها علاوه بر کلاس ماشینشون و لباسشون این فرهنگ و آداب را یاد بگیرند و استفاده کنند خیلی عالی میشه.

elham ameri

1391/5/2

mamnoon;kheili khoob bood lotfan baz am az in matale too sit bezarid

Majidreza Moghaddam

1391/9/11

ali bood. ketabesham hast?

rebellious rebellious

1393/9/6

سلام من یه مشکل خیلی ساده ولی اساسی دارم ،البته بیشتر تو کافی شاپ ها به این مشکل برمی خورم کجا منو(menu) برات میارن و کجا باید بری خودت سفارش بدی مثلا یه جا بالای یوسف آباد هست فقط هم پیتزا داره (تقریبا کافی شاپه) ولی باید بشینی برات بیاره منو رو در صورتی که اغلب کا فی شاپ ها باید بریم سفارش بدیم(آخه از کجا باید بفهمیم؟) ممنون میشم کمک بفرمایید

maryammv

1391/5/10

بسیار مطلب مفید و جالبی بود. ممنونم :)